Dit gerecht met penne, kip en broccoli heb je zo klaar en is erg lekker.
Bereidingstijd: 15 – 30 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels vloeibare margarine
– 6 takjes peterselie
– 2 theelepels mosterd
– 500 gram broccoli
– 150 gram volkoren penne
– 200 gram kipfilet
Bereiding
– Pel de knoflook en snijd de teentjes grof.
– Bak de knoflook in de margarine zacht. Schep de knoflook eruit.
– Was de peterselie. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en 100 ml water met een staafmixer tot een knoflookpasta.
– Maak de broccoli schoon. Snijd de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli net gaar.
– Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Verwarm de overgebleven knoflookmargarine en bak hierin de kip bruin en gaar.
– Giet de penne en de broccoli af.
– Meng de knoflookpasta, de broccoli en de kip door de penne.
Voedingswaarde per persoon
– Eiwit: 40 gram
– Koolhydraten: 50 gram
– Vet: 10 gram
– Verzadigd vet: 2 gram