+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Hoewel we allemaal snakken naar het voorjaar, zullen we helaas nog even moeten wachten…. Dus nog even een heerlijk warme pastasaus.

Pastasaus kun je in allerlei soorten en maten kopen in de supermarkt. Maar daarin zitten vaak veel vetten, suikers en/of zout.
Het is dan ook veel gezonder om lekker zelf een pastasaus te maken. En heel moeilijk is het niet. Bovendien is de saus zowel LACTOSE als GLUTEN VRIJ

Voor deze heerlijke homemade tomatensaus heb je nodig:
1/2 blikje ansjovis in olijfolie (a 46 gram)
8 zongedroogde tomaten
2 tenen knoflook
2 sjalotten
2 blikken pomodoro (a 400 gram)
1 bakje basilicum
En om het nog gezonder te maken, kun je ook nog verse tomaten toevoegen (bron van vitaminen, mineralen en vezels)

1. Laat ansjovis uitlekken en vang olie op. Laat zongedroogde tomaten uitlekken en vang olie op. Snijd ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn

2. Verhit 2 el van de opgevangen die van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak ansjovis 30 sec en duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de zongedroogde tomaatjes, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min. Voeg de pomodoro toe en duw ze met pollepel in kleine stukjes en breng aan kook. Breng op smaak met kruiden (peper en Italiaanse kruiden)

3. Zet vuur laag en laat nog 10 min zachtjes stoven en roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes er op het laatst pas door

Pasta koken (volkomen) en klaar is kees!

Eet smakelijk

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten