+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Het is al een tijdje heerlijk zomerweer en de (pasta-)salades zijn al meerdere malen op het menu verschenen. Wat nu weer eten met dit warme weer? Soep! Nee, geen warme wintersoep, maar een koude zomersoep. Heerlijk! Probeer deze maar eens.

Ingrediënten
– 1½ kg trostomaten (of romatomaten, goed rijp)
– 3 teentjes knoflook. (gepeld)
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 400 ml olijfolie extra vierge
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 grote kruimig kokende aardappel
– 125 ml slagroom
– 1 zakje verse peterselie (30 g)
– 4 eetlepels melk
– 1 zakje verse bieslook (25 g)
– 1 zakje verse koriander (15 g)

Bereiden
Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes loshalen. Bolzeef in schaal hangen en telkens gedeelte van tomaat met spatel door zeef wrijven of tomatenpartjes in keukenmachine pureren en door zeef wrijven. 2 Teentjes knoflook boven moes uitpersen, azijn en 2 el olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Afgedekt in koelkast in 2-3 uur goed koud laten worden. Aardappel in 20 min. gaarkoken, laten afkoelen en pellen. Aardappel tot kruim stampen, door zeef wrijven. 1 teentje knoflook erboven uitpersen. Room, 4 el olijfolie en melk toevoegen zodat dunne crème ontstaat. Bieslook, peterselie en koriander fijnsnijden. Kruiden overdoen in hoge kom of mengkom van keukenmachine. Door kruiden 300 ml olie roeren en geheel vervolgens in keukenmachine of staafmixer tot gladde massa draaien. Op smaak brengen met zout en peper. Deel van garnituur (zie nabereiden) met kruidenolie omscheppen. Soep overdoen in terrine en aardappelcrème in straaltje van lepel laten lopen, zodat mooi cirkelpatroon ontstaat. Garnituur voor soep in schaaltjes overdoen en naast terrine op tafel zetten.

Kies voor garnituur bijvoorbeeld uit: “cherrytomaten, in vieren gesneden en omgeschept met kruidenolie” in olijfolie gebakken dobbelsteentjes brood (of kant-en-klare croutons) “stukjes mozzarellakaas, omgeschept met kruidenolie en extra basilicum” blokjes rauwe paprika, aangemaakt met olijfolie, peper en zout” blokjes (snack)komkommer, aangemaakt met mespunt suiker, zout, peper en fijngesneden koriander” verse rode pesto (bakje 100 g)” verse tapenade van zwarte of groene olijven (bakje 100 g)” Hollandse garnalen omgeschept met kruidenolie” in bouillon gepocheerde kipfilet, in blokjes gesneden en omgeschept met kruidenolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
– Energie: 1.020 kcal
– Eiwit: 6 g
– Koolhydraten: 21 g
– Vet: 101 g

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten