Monday Master Blog: Pieken en dalen, successen en tegenslagen

Herken je dat? We stellen doelen en werken er hard aan met onze trainer, maar dan komt het gewone leven en gooien onverwachte gebeurtenissen roet in het eten. Dit kan gebeuren met alle soorten doelen. Zelf ervaar ik dit tijdens mijn revalidatie voor mijn knie.

Je kent vast die momenten van hoogte- en dieptepunten. Soms lijken die uitdagingen nog zwaarder dan de stappen naar je doel zelf. Het omgaan met teleurstellingen, zoals wanneer het niet lukt of je weer pijn krijgt ondanks dat je hetzelfde hebt gedaan als eerder, kan lastig zijn. Dit heeft vaak te maken met belasting en belastbaarheid.

Onder belasting verstaan we alles wat je lichaam belast, zowel fysiek als mentaal. Denk aan je training, de gewichten die je gebruikt, maar ook je slaap, energieniveau en werkdruk. Zo ben ik bijvoorbeeld midden in mijn revalidatie verhuisd. Het was geweldig dat we een huis hadden gekocht, maar verhuizen brengt veel sjouwen, verbouwen en verven met zich mee. Dit legt een extra belasting op je lichaam en vermindert je belastbaarheid, waardoor je minder aankunt dan voorheen. Het is soms moeilijk om dit goed in te schatten en kan betekenen dat je een stapje terug moet doen. Dit is natuurlijk vervelend, maar vaak beter voor je uiteindelijke doel.

De mentale strijd die hierbij komt kijken, is ook niet te onderschatten. Praat hierover met je familie, vrienden of coach. Je personal trainer kan je hierbij echt helpen. Dan ligt de focus even niet op het fysieke doel, maar op het mentale aspect, waardoor je hier sterker uitkomt. Zo leer je jezelf beter kennen, wat je op de lange termijn veel oplevert in je leven als persoon.

Lisanne Louwers
Manager Kwaliteit & Opleidingen Enforce International BV
lisanne@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!