+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Het is Lente!

Dat vraagt weer om andere soort groente, andere phytonutienten om ons lichaam te helpen dit seizoen.

Voor in de soep, sla of stamp! Raapstelen, in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd, is het jong geoogste blad van de koolraap, meiknol of Chinese kool. 1 van de eerste lentegroente die je kunt kopen. De groente levert slechts 12 calorieën per 100 gram. Ze bevatten 12 calorieën per 100 gram en zit boordevol ijzer en vitamine A, B en C, maar ook nitraat. Warm daarom eenmaal gekookte raapstelen niet meer op.

De smaak lijkt wel wat op andijvie, maar raapstelen zijn knapperiger en minder bitter. Vers zijn ze het lekkerst. Bewaar de groente niet te lang (maximaal 2 dagen) in de groentelade van de koelkast. Snijd de wortels van de steeltjes, was ze zorgvuldig, laat ze goed uitlekken en hak of snijd ze grof.

Eet deze salade op kamertemperatuur, dan komen de smaken het best tot hun recht.

Nodig voor 4 personen
– 800 g -1 kg kleine, vastkokende aardappelen (kan ongeschild)
– zout, peper
– 2 el citroensap
– 3 el groentebouillon
– 4 el olijfolie
– 2 sjalotjes, fijngesneden
– 4 el fijngesneden bladpeterselie
– 3 bosjes raapstelen, blaadjes gehalveerd
– 100 g zwarte olijven met pit

Zo maak je het
Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar, giet ze af en snijd ze in plakken.
Meng voor de dressing citroensap, bouillon, olie, sjalot, peterselie en zout en peper naar smaak.
Schep de dressing door de nog warme aardappelen en laat afkoelen.
Meng de afgekoelde aardappelen met de raapstelen en olijven.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten