+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Deze Foody Friday staat uiteraard in het teken van asperges, het paasdiner bij uitstek.

Asperges zitten boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. De unieke groente werkt bloedzuiverend en kan als vocht afdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Dankzij deze kwaliteiten zou je de asperge makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen. En ze bevatten weinig calorieen
Voor asperge recepten is de website van het aspergecentrum een aanrader; //www.aspergecentrum.nl

Ingrediënten:
– 250 g Hollandse garnalen
– 30 g verse dragon of basilicum, heel sap van een halve citroen fijngehakt
– 2 kilo witte asperges
– 4 eieren (geen paaseieren)
– 125 g roomboter, gesmolten

Bereiding:
1. Kook 3 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en prak ze fijn. Snijd de eieren in de lengte in partjes.
2. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Leg de asperges naast elkaar en snijd 11⁄2- 2 cm van de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
3. Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 15 minuten nagaren.
4. Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in de blender.
5. Voeg het laatste ei toe met de gesmolten boter en wat zout en peper toe.
6. Meng alles tot een gladde saus en schenk deze in een steelpan. Laat de saus al roerend op zacht vuur iets dikker worden, maar laat de saus niet koken!
7. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar op warme borden met alle punten naar dezelfde kant.
8. Schenk de dragonsaus erover en schep dan de Hollandse garnalen erover.
9. Garneer met partjes ei.
10. Lekker met gebakken krieltjes.

Fijne en zonnige paasdagen!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten