+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ingrediënten:
(De bloemkool bodem)
– 1⁄2 bloemkool
– 1ei
– 50 gram geraspte geitenkaas
– peper en zout
(Toppings)
– 4 eetlepels tomatensaus
– 1⁄2 bol buffelmozzarella
– 1 tomaat
– 1 theelepel oregano
– verse basilicum
– peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine. Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij, namelijk. Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken. Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze over de bloemkoolpizza. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel dit over de bodem. Bak de bloemkoolpizza in 5 tot 10 minuten af. Garneer de bloemkoolpizza met de verse basilicum.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten