+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten:
– 350 gr witvis
– 1 eetlepel citroensap
– 1 ei
– bordje bloem
– 30 gr amandelschaafsel
– 100 ml kookroom
– 1 sjalotje
– 1 theelepel kerriepoeder
– 400 gr bloemkool
– 500 gr kruimige aardappels
– klein bosje peterselie
– peper en zout
– klont boter
– scheutje melk
– snuf nootmuskaat

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar in een pan met water. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe en kook deze mee (of 15 min in een apart pannetje). Snijd de vis in grove stukken en besprenkel deze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze door de bloem. Haal vervolgens 1 kant door het ei en druk deze vervolgens in het amandelschaafsel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de amandelkant boven en zet ca. 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de bovenkant iets bruin begint te kleuren. Giet de bloemkool en aardappels af en prak deze fijn met een stamper. Voeg een klont boter en een scheutje melk toe om hem lekker smeuig te maken. Breng op smaak met wat fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat. Doe de deksel op de pan en houd de bloemkoolstamppot warm. Hak het sjalotje heel fijn en fruit aan in een pannetje met wat olie of boter. Giet de kookroom er bij en een snuf kerriepoeder. Laat de saus iets inkoken. Serveer de stamppot met een stukje krokante vis en kerriesaus.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten