+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ik weet niet of ik dit nu “de eerste stap” moet noemen, aangezien ik al 100 eerste stappen had genomen voordat ik écht actie ondernam.

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen hoor ik iedereen om me heen weer over goede voornemens praten. “Vanaf 2 januari ga ik écht aan de bak!” (1 januari is tenslotte een feestdag dus die telt niet…)
Niet meer snoepen, gezond eten, stoppen met roken, meer sporten, etc, etc.
Inmiddels weet ik dat helaas 80% van de mensen binnen een maand al gestopt is met deze goede voornemens en gewoon weer doorgaan in hun oude patroon.
Heel herkenbaar want ook ik heb alle dieet trends meegedaan. Van Sonja Bakker tot aan Cambridge. Meestal hield ik het niet heel erg lang vol, want als ik dan in het weekend een feestje had of door de week een verjaardag dan was het voor mijn gevoel al kapot en had het hele “lijnen” die week al geen zin meer. Waardoor ik dan weer zei: “maandag begin ik weer!”

Er zijn echt wel een aantal lijnpogingen best goed gelukt hoor. Soms viel ik 5 kilo af, maar er was ook een poging bij dat ik 12 kilo afviel. Het grootste probleem was alleen dat ik daarna stopte met lijnen want ik had mijn doel bereikt. Met als gevolg dat ik geen doelen meer had, vrij snel weer in mijn oude eetpatroon rolde en in no time het dubbele aankwam. Onwijs frustrerend!

Inmiddels weet ik dat je niet moet gaan lijnen, want dit begrip is maar van korte duur. Je moet je leefstijl aanpassen. Als je dat gaat doen dan is dat voor het hele leven en dan ga je daar ook niet meer mee te stoppen want dan is dat leven normaal voor je.
Én je moet jezelf doelen blijven stellen die niet te ver weg liggen, want als je jezelf doelen stelt dan blijf je gefocust en dan is het veel makkelijker om die weg te bewandelen.

Ik hoef die “eerste stap” niet meer te nemen. Het enige wat ik af en toe moet doen is de bal weer oppakken en doorgaan waar ik mee bezig was en regelmatig mijn doelen bijstellen naar een hoger niveau.

Succes met alle goede voornemens. Stop er niet mee bij het behalen van een beetje resultaat, maar blijf doorgaan want dan pas veranderd er iets in je leven.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten