+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Boekweit bevat geen gluten en is een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten. Rijk aan vitamine B, magnesium, koper, kalium, fosfor, flavonoïden en antioxydanten. Wordt vooral aangeraden om pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Verbetert de stofwisseling van collageen, het eiwit dat de huid stevigheid geeft. Boekweit is een graan maar ziet eruit als een beukenootje. Boekweit bevat ook nog eens alle acht essentiële aminozuren, wat vrij zeldzaam is.

Goed te eten als (hartige) lunch (met bijvoorbeeld zalm, rucola en pijnboompitten, of bijvoorbeeld een tonijnsalade) en prima te bewaren in de koelkast. Boekweit pannenkoeken zijn in de regel wat minder luchtig, maar dit recept lost dat op door te combineren met een beetje rijstmeel.

Ingrediënten: voor 2/3 grote of 3/4 kleine pannenkoeken
• 120 ml water
• 1 ei
• 1 theelepel kaneel
• 40 gram boekweitmeel (30 om 20 kan ook)
• 10 gram rijstmeel

Bereiding:
1 Mix alle ingrediënten door elkaar.
2 Verhit wat kokosolie in de pan, tot het echt goed heet is.
3 Schenk wat beslag in de pan, bak even op hoog vuur en zet dan het vuur zachter.
4 Als het beslag wat is gegaard, draai je de pannenkoek om en bak je ‘m nog eventjes totdat ‘ie naar je wens is.
5 Gebruik de topping van je keuze.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten