+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ingrediënten: 2 liter soep

– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– bakolijfolie
– zout
– 2 stronken broccoli (circa 1 kg)
– 1,5 l groentebouillon (1,5 l water met 2 of 3 bouillonblokjes of bouillonpoeder naar smaak)
– 2 tl paprikapoeder
– 2 tl kerriepoeder
– 2 of 3 pastinaken (circa 300 – 400 gr), geschild en in blokjes
– gezouten boter (of vervang door bakolijfolie)
– 10 takjes verse oregano, blaadjes fijngehakt
– zwarte peper

Bereiding: 40 minuten (inclusief 20 minuten pruttelen)

Verhit een braad- of soeppan en fruit de ui en knoflook voor 5 minuten in een scheut bakolijfolie met een snufje zout. Zet het vuur niet te hoog, zodat de ingrediënten niet kunnen verkleuren.

Snijd ondertussen de roosjes van de broccolistronk. Schil daarna de stronk en snijd deze in stukjes. Voeg alle broccoli toe aan de pan en bak een paar minuten mee.

Schenk de groentebouillon in de pan en roer de paprika- en kerriepoeder erdoor. Laat 15 – 20 minuten pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.

Verhit een tweede pan en laat daar een klontje (circa 10 gr) gezouten boter in smelten. Bak de blokjes pastinaak hierin op middelhoog vuur voor circa 10 minuten. De blokjes moeten rondom mooi goudbruin worden. Speel een beetje met het vuur om de juiste stand te vinden. Roer op het laatst de helft van de fijngehakte oregano erdoor en een snuf peper en eventueel zout.

Tip: Als je de soep plantaardig wilt houden, bak je de pastinaak in bakolijfolie. Voeg dan ook nog wat zout toe.

Pureer de broccolisoep helemaal fijn in de blender (voor een extra romige soep) of met een staafmixer. Zet nog even op het vuur en roer de rest van de oregano erdoor en naar smaak peper en zout.

Serveer de soep met een royale schep van de blokjes pastinaak.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten