+316 10 62 42 42 [email protected]

Hoog tijd voor een fijn visrecept uit Portugal. Een gezonde en verrukkelijke stoofpot die ook wel als een maaltijdsoep gegeten wordt. Ook gemakkelijk voor wanneer je met meer personen bent. Waar je prima mee te voorschijn kunt komen op een feestelijk diner, met wat meer soorten vis, mooi op het bord opgemaakt en gegarneerd met peterselie. Maar ook gewoon met de pan op tafel en een dik stuk brood om te soppen.

Ingrediënten:
– 1 kilo aardappels
– 1,5 kilo verschillende vissoorten (zeeduivel, zeebaars, brasem, zeepaling, etc)
– 2 grote uien
– 500 gram tomaten – zonder schil
– 3 tenen knoflook
– 1 laurierblaadje
– Groene paprika
– Rode paprika
– 2 bouillonblokjes vis
– 200 ml witte wijn
– Olijfolie
– 1 bosje koriander
– 4 seizoenen peper
– zout
– evt. piri-piri

Bereiding:
Zet een grote pan op het vuur en giet hier een beetje olijfolie in. Snijd de uien in dunne ringen en fruit glazig. Voeg er de uitgeperste knoflook en het laurierblaadje aan toe en roer even goed door. Zorg ervoor dat je de schil van de tomaten af hebt gehaald en snijd ze fijn in blokjes. Voeg toe aan de pan. Vervolgens gaan de paprika’s in dunne reepjes (of fijngesneden als je dat lekkerder vindt) erbij. Roer alles goed door en laat op laag vuur even pruttelen. Voeg de bouillonblokjes toe.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in dikke plakken of grote blokjes. Leg ongeveer de helt van de aardappels in de pan op de refogado (tomatenmengsel). Zorg dat je de verschillende vissoorten in ongeveer even grote stukken verdeelt en leg de helft op de aardappels. Blus af met de wijn, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de fijngesneden koriander (of peterselie) toe. Houd je van piri-piri? Voeg dan wat toe, dit hoeft echter niet. Leg dan de rest van de aardappels erboven op, met als laatste een laag vis. Voeg twee mokken water toe en dek af met een deksel. Laat rustig koken op laag vuur. Kijk af en toe even of je meer water toe moet voegen. Zodra de aardappels en vis gaar zijn kan de pan op tafel. Garneer met wat koriander.

Lekker met wat brood om in het vocht te dippen.

Bom apetite!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten