+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta: ongelofelijk lekker. Je kunt het pastadeeg voor de cannelloni zelf maken, maar dat is best een tijdrovende klus. Daarom kiezen we voor dit recept voor kant-en-klare cannelloni.

Ingrediënten: voor 4 personen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 courgettes, geraspt
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 500 g spinazie, gehakt
– 250 g ricotta
– 100 g fijngeraspte mozzarella
– 2 eetlepels verse gemengde kruiden (peterselie, oregano, marjolein)
– 12 dikke cannelloni
– 250 ml crème fraîche
– 100 geraspte Parmezaanse kaas
– geraspte nootmuskaat

Voor de tomatensaus:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 400 g tomatenblokjes (blik)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en de knoflook toe en bak alles nog eens 3 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken, doe je de ricotta, mozzarella, nootmuskaat en gemengde kruiden in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

3. Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes met sap toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 minuten pruttelen, tot hij indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Dompel de cannelloni – in kleine porties – 3 minuten onder in ruim kokend water met wat zout. Houd ze niet langer dan 3 minuten in het water, zodat ze stevig blijven en bij het vullen niet scheuren. Leg ze te drogen op een schone theedoek en laat ze afkoelen.

5. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de cannelloni met behulp van een lepel met het groente-kaasmengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus erover.

6. Klop de crème fraîche en de Parmezaanse kaas luchtig door elkaar en schep dit mengsel over de cannelloni. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt. Laat het gerecht dan nog 10 minuten staan: je kunt de cannelloni dan makkelijker serveren.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten