+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Congee, in het Mandarijn wordt het Zhoe genoemd. In Japan heet het okayu, in Vietnam cháo, in Korea tjoek en in Indonesië boeboer. Lekker en gezond, vooral als je een beetje grieperig bent. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde versterkt congee je spijsvertering en voedt het je organen.

Ingrediënten: voor 2 personen
– 150 gram zilvervliesrijst
– 2 eieren, gekookt
– 200 gram taugé
– 200 gram shiitake (of andere paddestoelen)
– 2 bosuitjes
– 1 teen knoflook
– 1/2 rode peper
– 2 cm verse gember
– verse peterselie of koriander
– 1 handje ongezouten cashewnoten (of ongezouten pinda’s)
– sesamzaadjes
– sesamolie en/of sojasaus
– peper en zout

Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst in ruim water met een snuf zout net zo lang tot-ie helemaal is ingekookt en je een smeuïge rijstepap hebt. Dit duurt ongeveer een uur. Roer af en toe door en voeg water toe als de rijst dreigt droog te koken. Kook de 2 eitjes, hard of zacht – whatever you like! Snijd de knoflook, het pepertje, de bosuitjes, gember en peterselie fijn. Leg wat stukjes bosui en een beetje peterselie apart. Doe een scheutje sesamolie in een wok en bak de knoflook, peper, ui en gember. Voeg de shiitaki en peterselie toe en bak het geheel tot de paddestoelen gaar zijn. Schep de groenten op een bord en wok de taugé kort, zodat-ie nog lekker knapperig is. Verdeel de rijst over de kommen en leg de groenten en het ei er boven op. Garneer met bosui, peterselie, cashewnoten en sesamzaadjes. Aan tafel!

Je dit gerecht overigens helemaal naar eigen smaak bereiden. Vervang het gekookte ei in dit recept door kip of tofu, de shiitaki en taugé door bimi of peultjes en zoete aardappel of winterwortel en je maakt een net zo lekkere én gezonde maaltijd, maar net even anders.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten