+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ik heb zo’n 9 jaar op handbal gezeten wat ik altijd erg leuk vond. 2 keer in de week trainen en in het weekend speelden we een wedstrijd. In mijn examenjaar in 2017-2018 merkte ik dat ik steeds vaker trainingen af zei met als excuus dat ik nog zoveel moest doen voor school. Toen ik eindelijk van alle examens af was, nam ik voor om weer lekker volop te gaan trainen, maar tegelijkertijd zei ik op mijn bijbaan in de Horeca dat ik veel kon gaan werken omdat ik immers toch een extra lange vakantie had. In mijn vakantie die 5 maanden lang duurde, had ik weer een nieuw excuus om niet te komen trainen: ik moest veel werken en deed dat dan toch liever dan trainen. Werk is dan ook de rede dat ik heb besloten om te stoppen met handbal. Ik had er geen tijd meer voor, dacht ik. Ik merkte dat ik steeds minder fijn in mijn vel zat en aan het einde van de zomer vakantie besloot ik om te gaan kijken of ik toch niet iets aan mijn lichaam kon gaan doen. Toen ben ik door mijn buurvrouw, die een traject deed bij Enforce, doorgestuurd naar Enforce Waalwijk.

Mijn eerste gesprek was met Jochen. Hij heeft mij gelijk in laten zien dat er geen excuses zijn om niet te sporten en toen ik thuis kwam na dit gesprek, wist ik eigenlijk gelijk al dat ik het traject aan wilde gaan zodat ik mezelf weer goed voelde en dat ik trots kon zijn op mezelf.

Mijn doel was dat ik in de spiegel kon kijken en tegen mezelf kon zeggen dat ik er echt wel mocht zijn. Ook was het belangrijk dat ik ging stoppen met anderen boven mezelf te kiezen, ik zei namelijk overal ja tegen. Ik heb nooit echt ingezien dat ik eigenlijk een laag zelfbeeld had, maar door alle coachgesprekken die volgde in mijn traject besefte ik me dat ik niet bepaald gelukkig was met hoe ik eruit zag en met hoe ik me voelde.

Ik ben het traject vol moed in gegaan met Steef als coach. Ik heb heel veel moeite gehad met het op orde krijgen van mijn voeding en dit is nog steeds een zwak punt af en toe. Dat sporten zit wel goed, ik vind het altijd leuk om naar de trainingen te gaan en al helemaal nu het boksen bij ons in de trainingen erbij is gekomen. Met het eten word ik gelukkig goed begeleid door Steef en hij geeft mij het vertrouwen en de energie om mijn “goede” dagen door te blijven zetten. Na 3 of 4 maanden merkte ik echt dat ik op de goede weg was en dat mij lichaam ging veranderen. Mijn houding is beter, ik heb meer energie en ik vindt het zelfs leuk om te leren over gezond eten. Ik ken mijn lichaam beter dan ooit en ik heb eindelijk het punt bereikt dat ik mezelf aan kan kijken en tegen mezelf kan zeggen “Kels, je mag er zijn!”.

Ik ben blij dat ik het mezelf heb gegund om aan mezelf te werken. Ik kies mezelf boven alles en kan werk, school en vrije tijd beter combineren. Ik voel me sterker dan ik ooit ben geweest en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen met mezelf te verbeteren.

Groetjes, Kelsey

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten