+316 10 62 42 42 [email protected]

Op 23 augustus 2018 ging voor mij de knop om en ben ik gestart met letten op mijn voeding. Hiermee viel ik in 7 maanden ruim 35 kilo af. Maar toen stond mijn gewicht stil. Dat was ook het moment dat ik een start maakte met hardlopen. De start was goed, maar ook daar miste ik handvaten. Toen ik op Facebook las dat ik een gesprek bij Enforce kon aanvragen heb ik die kans met beide handen gegrepen.

De eerste ontmoeting met Petra was zo positief dat ik eigenlijk al binnen 5 minuten had besloten dat dit het zou worden voor mij. Alleen had ik nooit gedacht dat dit wel eens een lifechanger zou zijn in plaats van een trainingsprogramma. Want een lifechanger is het geworden en hoe!

Vanaf de eerste dag werd ik gestimuleerd en gemotiveerd door Petra om naar mezelf te kijken en aan mezelf te werken. En niet alleen op het gebied van training en hardlopen. Nee, ook de privé zaken waar ik mee zat kregen vorm en ik kon en durfde weer besluiten te nemen. Heb mezelf vaak afgevraagd of ik anders ook deze besluiten zou hebben genomen. Denk het niet of veel later, misschien té laat. Petra weet je zo aan het denken en vooral doen te zetten dat je wel handelt.

Al na 1 maand zag ik zo een verschil in mijzelf. Altijd angst gehad voor de sportschool en ook nadat ik 35 kilo af was gevallen was die angst er nog steeds. Petra heeft me hier echt overheen getild en samen zijn we begonnen met een traject van hardlooptrainingen, krachttraining en coaching. Mijn angst voor de sportschool verdween als sneeuw voor de zon én ik begon het zelfs leuk te vinden. De looptechnieken leren en uitvoeren, steeds weer jezelf uitdagen en verder gaan. Het ervaren van beter gaan lopen en genieten van het lopen. Daarbij kwam ook nog dat ik al ruim 25 jaar reuma heb en dit heeft altijd wel mijn leven beheerst, ik heb me laten leven door de reuma. Nu kan ik zeggen dat mijn reuma met mij meeleeft en ik de regie hierover heb. Petra heeft mij op alle vlakken zo ontzettend geholpen. Te laten inzien dat de kracht in mij zit en dat ik het hardlopen kan. Ik ben nu nog zo een 10 kilo extra afgevallen en heb het afgelopen halfjaar veel stappen gemaakt in mijn persoonlijke leven. Heb mijn eigen bedrijf opgezegd dat als een blok aan mijn been hing en ben gestart met een nieuwe opleiding voor gewichtsconsulente. Steeds sta ik krachtiger in het leven. Misschien wel krachtiger dan ooit.

Petra vroeg mij wat mijn eerste doel zou zijn. Mijn eerst doel was om de 8 van Amsterdam te lopen. De eerste loop zou ik in mijn stad doen. Maar ik ging veel sneller en beter met lopen dan ik ooit had kunnen denken, dus de eerste werd de Dam tot Dam by Night. Met Petra als mijn haasje stond ik heel zenuwachtig aan de start, maar ik hield vol en het lukte! Daarna volgende vrij snel de Singelloop Breda 10 kilometer, alleen. En wat een overwinning op mezelf dat ik dit kon. En onlangs mijn 8 van Amsterdam in mijn geliefde stad, mijn stad waar ik al 41 jaar leef en geniet. En het was genieten, wat mooi en fijn om dit te mogen doen. Had het gevoel dat ik werd gedragen door mijn stad. En volgende jaar…

Ik ga nog even door. Ik weet nu dat er nog veel meer uit te halen is. Uit het hardlopen, trainen en uit het leven.

Groetjes, Alida

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten