+316 10 62 42 42 [email protected]

Na mijn derde bevalling vorig jaar december wilde ik er niet weer na een jaar achter komen dat ik toch echt “weer eens iets” moest gaan doen. Uit ervaring wist ik dat het eerste jaar een kleintje pittig is en dat het dan heel vervelend is als je je altijd moe en futloos voelt. Dit wilde ik niet meer.

Ook wilde ik snel van de overtollige zwangerschapskilo’s af en weer met een redelijk zelfverzekerd en tevreden gevoel naar het zwembad kunnen in de zomer. Ik was nog erg zoekende naar wat ik dan wilde gaan doen. Ik heb zelf altijd wel veel aan hardlopen gedaan maar nadat ik dan mijn doel behaald had stopte ik er weer mee. Telkens kon ik niet de motivatie opbrengen om dan juist door te gaan.

Door Marieke die al sportte bij Enforce en vorig jaar heeft meegedaan aan De Afvalrace, ben ik ook bij Enforce terecht gekomen. Na mee te hebben gedaan met een proefles wilde ik het liefst meteen beginnen. Maar dat ging niet zomaar. In een persoonlijk gesprek met Michael hebben we het eerst gehad over mijn doelen en ook over het reptielenbrein en dat je er dus zelf voor moet werken om uit die comfortzone te komen. Dat gaat niet vanzelf.

Mijn doelen waren vooral mezelf weer fit voelen, de laatste zwangerschapskilo’s eraf en in oktober de 10 km lopen met de singelloop. In mei ben ik gestart met PT en sporten bij Enforce.

De eerste periode vond ik erg zwaar. Mijn lijf moest erg wennen aan 3, 4 en soms 5 keer in de week sporten. Ik voelde het overal en na een paar weken heb ik nog even getwijfeld of ik wel door moest gaan en vroeg ik me sterk af waar ik aan begonnen was. Ik moest heel erg opnieuw de balans zien te vinden. Ik ben niet heel sterk in plannen maar om het sporten vol te kunnen houden moest ik wel goed gaan plannen met werk, tijd voor het gezin en het sporten. Hier liep ik met regelmaat wel tegen aan dat me dat niet goed lukte en dan liet ik het sporten als eerst vallen. Als excuus had ik dan dat het te druk was en dat het me daarom niet gelukt was. Dit kwam in de gesprekken met Micheal regelmatig weer naar voren. Hij wilde niks weten van mijn excuses. En zei dan altijd dat wanneer je iets echt wil, als de noodzaak er is, het dan kan en ook lukt. Dat is natuurlijk ook zo. En dit ben ik in de loop der tijd ook wel gaan ervaren. Als ik het niet gepland kreeg om naar de groepstrainingen te gaan, moest ik zelf aan de slag thuis. Dat is niet altijd leuk maar het is gewoon een kwestie van DOEN. Dat is wel het belangrijkste wat ik heb ervaren het afgelopen half jaar. Je moet er zelf voor werken, je moet het zelf doen. Maar het resultaat wat je boekt motiveert je echt om door te gaan!

Tijdens de PT en groepstrainingen werd ik continu uitgedaagd om mijn grenzen op te zoeken en merkte ik na verloop van tijd dat dingen makkelijker gingen. Mijn conditie ging vooruit, mijn spieren werden sterker, ik werd sneller. Ook de kilo’s gingen er af. Dit was echt tof om te merken. Na een paar maanden voelde ik me superfit en paste ik al mijn kleding weer van voor de zwangerschap. Ook de 10 km met de singelloop was heel leuk om te lopen. Wat ik zo fijn vind aan de trainingen is de persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om telkens je eigen grenzen te verleggen. Het is fijn om je fit te voelen en energie te hebben in het drukke leven wat we allemaal hebben. En dat wil ik zeker vasthouden. Daarom ga ik na een half jaar PT te hebben gehad, nu lekker door met sporten bij Enforce!

Groetjes, Anne

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten