+316 10 62 42 42 [email protected]

Met een stressvolle periode achter de rug reflecteer ik nu op hoe het sporten bij Rick mij daar in heeft geholpen.

In januari 2018 begon ik een lang traject van het afronden van mijn academische studie aan de Utrecht Universiteit. Na 2 maanden voelde ik al dat dit niet ging lukken zonder beweging omdat ik een stress eter was (en nog ben maar nu bewust met ander soort voedsel). Ik at ongezonde snacks tijdens de lange dagen achter het scherm en had slechte piek en daal momenten. Mijn motivatie voor de studie daalde en ik was dag in en dag uit moe en heel ongelukkig met mijn lijf. Ik was flink aangekomen door mijn eetgedrag en wilde dit aanpakken zodat ik niet in een negatieve spiraal zou belanden. Het was toen dat ik een advertentie van Rick Berhout zag op de sportschool waarin hij aangaf dat hij groepstrainingen inclusief voedingsplan wilde organiseren voor 6 weken. Dit leek mij perfect en maakte een afspraak.

De eerste paar weken heb ik mij volledig aan het voedingsschema gehouden en de trainingen gevolgd. Elke week viel ik wel wat af en bouwde ik spiermassa op. Mijn afstudeer onderzoek leverde, zoals verwacht, heel veel stress op maar door het programma van Rick heb ik die piek en daal momenten niet ervaren. Ik weet zeker dat het sporten en correcte voeding mij daar in heeft geholpen en wilde na 6 weken niet stoppen en heb me voor het volgende programma opgegeven. Uiteindelijk heb ik iets meer dan 5 maanden bij Rick getraind en het voedingsschema zorgvuldig gevolgd en aangepast. Als resultaat ben ik van 81.5 kg (35.1% vet) naar 72.2 kg (27.3% vet) gegaan. Hier ben ik zeer tevreden mee en het motiveert mij om deze gezonde levensstijl aan te houden.

Wat ik door mijn ervaring kan beweren is dat sporten en correct eten je energie kan verhogen. Ik heb daarnaast geleerd dat het ook niet alleen gaat om een programma blind te volgen, er moet iets in jezelf veranderen om je doelen te kunnen bereiken. Het gaat om een speciaal mindset die je moet inzetten. Op zijn IJslands (mijn moedertaal) is deze mindset afgekort naar GÆS (Geta, Ætla, Skal) vertaald naar het Nederlands: het kunnen, het voor jezelf willen, en uiteindelijk doen. Ik ben van mening dat deze IJslandse waarden aanwezig zijn in het programma van Rick. Hij geeft duidelijk aan dat iedereen het kan, maar het ook tegelijkertijd het voor zichzelf moet willen en uiteindelijk ook gewoon moet doen.

In mijn geval heeft het programma van Rick mij door een zeer intense periode geholpen. Daarnaast ben ik zelfverzekerder geworden door alle complimenten die ik heb ontvangen met mijn gewichtsverlies. Ik voel me lichter, vrolijker en positiever over de volgende fases van mijn leven zoals trouwjurken passen en sollicitaties. Na goeie gesprekken met Rick ben ik overtuigd dat ik deze levensstijl van bewuste voedingskeuze en trainingen kan volhouden en het heeft mij gemotiveerd om mijn doelen aan te passen voor een langer termijn. Als ik ooit nog hulp nodig heb om die doelen te behalen zal ik ongetwijfeld contact op nemen met Rick, want die heeft in de afgelopen maanden zijn potentie als trainer bewezen (en nog veel meer!).

Bedankt voor je hulp Rick, zonder jouw programma en jouw motivatie om het uiterste met mij te bereiken was het mij nooit gelukt!

Groetjes, Ásta

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten