+316 10 62 42 42 [email protected]

Precies een jaar geleden, december 2018, klopte ik aan bij Petra voor een hardloopschema richting de marathon van Rotterdam. Ik besloot toen met een schema en trainer te gaan trainen, omdat ik regelmatig blessures had, eerder koos voor meer trainen dan minder trainen en geen variatie in mijn trainingen had. Bovendien plande Petra mijn trainingen zo dat het goed te combineren was met mijn onregelmatige werktijden.

Na de marathon van Rotterdam wist ik meteen dat dit niet de laatste was en dat als ik nog een tweede marathon zou gaan lopen in 2019 dat ik wilde dat één persoon mij zou begeleiden en dat was Petra.

Toen ik met Petra een gesprek had in mei 2019 over wat het Enforce programma inhield hoefde ik niet lang na te denken en besloot ik dan ook om 6 maanden lang met Petra te gaan trainen richting de marathon van Valencia. Vooral de combinatie van coaching, hardlooptraining, krachttraining en een (hardloop)schema sprak mij aan. Bovendien kende Petra mij al een beetje en voelde het dus vertrouwd om dit traject met Petra in te gaan. Petra vroeg mij wat ik allemaal wilde bereiken en waar ik als persoon wilde staan aan het einde van het traject, maar dat kon ik niet goed benoemen op dat moment, behalve het uitlopen van de marathon van Valencia met een sub4!

Ik had al snel door dat de krachttrainingen en hardlooptechniek-trainingen ervoor zorgde dat mijn hardloopprestaties flink vooruit gingen: ik liep de ene na de andere PR. Ik zat over het algemeen lekkerder in mijn vel en voelde mij fitter en sterker. Maar ook als het even niet zo lekker ging had Petra dit al snel door en besprak zij dit en liet mij inzien wat er moest veranderen.

Ik was niet de makkelijkste deelneemster: vrij gesloten, nam niet altijd mijn rustdagen en trainde soms langer dan mocht (‘omdat ik wel lekker liep’), maar Petra kon deze uitdaging wel aan :).

De coachingsgesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik meer vertrouwen kreeg in mijn eigen kunnen, dingen deed buiten mijn comfortzone die ik zonder extra zetje niet had gedaan en hebben er vooral voor gezorgd dat ik zekerder ben in het dagelijkse leven. Vaak was ik ‘lekker kort’ van stof, dit was mijn eigen keuze, maar de extra lange gesprekken zijn mij het meest bijgebleven. Petra had door wanneer ze een ingang had en dat zijn voor mij de momenten geweest waarop dingen veranderde.

De marathon van Rotterdam startte ik onzeker, ik had er geen vertrouwen in, maar 1 december stond ik met super veel zin aan de start van de marathon van Valencia. En nee dit vertrouwen was er de weken voorafgaand niet altijd, bang om te ‘falen’, maar eigenlijk was er maar één iemand die teleurgesteld zou kunnen zijn na afloop en dat was ikzelf. Ik besloot er dan ook volop van te genieten.

Met ruim 33 minuten sneller dan mijn eerste marathon, liep ik mijn tweede marathon in het mooie Valencia in een tijd van 3:38:13! Ik heb genoten van het traject en ben super blij dat Petra mij heeft begeleid, zonder haar had ik dit niet kunnen doen.

Groetjes Bibi

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten