+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

‘’Angsten overwinnen is simpel weg beginnen”, zo begon voor mij het avontuur een half jaar geleden samen met Enforce.

Ik voelde mijzelf nooit fijn in mijn lichaam, Ik voelde mezelf gevangen. Toch veranderde ik niets aan mijn levenspatroon. Ik praatte mezelf aan dat ik dat niet kon en dat dit mijn bouw is. Ik merkte dat ik zowel privé als in mijn werk door mijn gewicht beperkt werd. Ik was snel moe en voelde me nooit energiek. Tot een half jaar geleden. Ik zag de oproep van de afvalrace voorbij komen. Ik geloofde nooit in diëten die hielpen bij het afvallen of intensief sporten. Toch bleef deze oproep door mijn gedachte gaan. De oproep van Enforce gaf mij niet het gevoel dat ik op dieet moest. Met veel angst had ik mijzelf daarom ook ingeschreven voor een informatiebijeenkomst. Daar zat ik dan tegenover Eric met allemaal mensen met maar één doel: afvallen. Ik voelde mezelf op dat moment erg klein en wilde steeds verder weg kruipen in een hoekje. Eric drukte mij met mijn neus op de feiten. Het hele rijtje met excuses die ik had om vooral maar niet te sporten en op mijn voeding te letten werd mij letterlijk op mijn ziel gelegd. Doordat Enforce mij deze spiegel voor hield kreeg ik vertrouwen in deze mooie organisatie en een maand later stond ik dan op het sportveld. Enforce heeft mij het afgelopen half jaar geloof gegeven in mijzelf en in mijn doelen. Het klinkt allemaal heel aannemelijk maar dit is met veel vallen en opstaan gegaan. Vooral de beginfase was lastig. Ik had weinig vertrouwen in mijzelf. Naar mate ik mijn doelen begon te halen begon ik ook plezier te krijgen in het sporten.

Ik heb veel voedingstips gehad waardoor mijn gewichtsverlies op gang kwam. Ik ben niet gaan diëten maar ik ben anders gaan eten. En dit heeft mij enorm geholpen.

Dit houdt nog steeds in dat mijn race tegen mijn gewicht met veel vallen en opstaan is gegaan en doorgaat. Ook nu laat ik nog steeds weleens de bal vallen. En als ik dit doe dan merkt iedereen dit gelijk. Buiten het feit dat ik sporten nu leuk vind mopper ik ook nog weleens tijdens een training als een oefening niet mijn favoriet is. Maar dan denk ik terug aan ‘’waarom’’ ik begonnen ben. Voor ik het weet vind ik dan mijn motivatie en doelen weer terug. Soms lukt dit zelf en soms heb ik daarbij mijn trainers nodig die mij weer even met mijn neus op de feiten drukken.

Inmiddels ben ik 23 kg lichter en sta ik positief in het leven. Ik haal nu zelfs enorm veel plezier uit het sporten en merk dat het een verslaving word. Nu ik mijn streefgewicht gehaald heb blijf ik met veel plezier hier verder sporten. Ik heb zelfs het doel gesteld dat ik volgend jaar zeker de halve marathon ga lopen. Ook op privé gebied heeft Enforce mij veel gebracht, zo denk ik bijvoorbeeld nu aan extra scholingen en cursussen.

Mijn dank voor de trainers en mede sporters is ZEER groot. Ook voor degene die niet meer bij Enforce zijn. Dankzij hen heb ik een goede basis en ben ik krachtig geworden in het stellen en behalen van mijn doelen.

Ik wil Enforce bedanken door een gebaar dat ik voorheen namelijk niet zomaar gedaan zou hebben: mijn verhaal met jullie te delen. Want liever deelde ik mijn verhaal helemaal niet, maar ik ben zo dankbaar voor de hulp dat ik hiervoor uit mijn comfortzone wil stappen.

Ik wil mijn verhaal afsluiten met mijn levensles die ik uit deze tijd (die ik zeker nog ga continueren) heb behaald: ‘’angsten overwinnen is simpelweg beginnen’’.

Brit Verregghen

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten