+316 10 62 42 42 [email protected]

Al van kindsbeen af wilde ik graag in het onderwijs werken.  Na 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, kreeg ik de kans om in het onderwijs te starten.  Ik heb daar een mooie ontwikkeling doorgemaakt : van administratief medewerker doorgegroeid naar docent Duits en daarna stappen gemaakt in leidinggevende functies. 

Zoals één ieder weet, heb je in het onderwijs ongeveer elke 9 weken één of twee weken vakantie.  Daardoor ga je wat mij betreft anders met je werk om.  Doordat je weet dat er een vakantie aankomt, werk je al snel avonden door.  Doorheen de jaren merkte ik dat ik mijn balans tussen werk en thuis begon kwijt te geraken.  Steeds opnieuw nam ik mij voor na een zomervakantie om niet meer elke avond 7 dagen op 7 dagen te werken.  Maar ja, een gewoonte afleren is blijkbaar niet zo makkelijk.

Ook in de zomer van 2018 had ik aan mijzelf plechtig beloofd minder te werken.  Het schooljaar startte.  Het is me precies één week gelukt om niet elke avond te werken.  Daarna zat ik weer in mijn oude patroon.  Dit wilde ik niet meer.  Maar hoe kom je eruit? 

Via Facebook kwam ik terecht op de site van Enforce.  Ik was helemaal niet bekend met personal training in combinatie met coaching.  Enforce richt zich ook op mensen die de balans kwijt zijn.  Ik heb me aangemeld voor een live event waarbij je al geconfronteerd wordt met je patronen en de kritische vraag krijgt : “Waarom heb je deze patronen nog niet doorbroken?”  Ik kon zo goed naar de andere deelnemers benoemen hoe ze eraan moesten werken en er gewoon mee moesten stoppen.  Zelf kon ik het niet.  Bijzonder.

Ik moest nu echt aan mijzelf gaan werken, ik moest mijzelf op de eerste plaats zetten.  Ik heb me een personal training/coaching traject bij Rick gegund.  Zo zie ik het echt, een cadeautje aan/voor mijzelf. 

1x per week trainde ik bij Rick.  De andere dagen sportte ik bij mijn eigen sportschool.  De sessies met Rick waren intensief, super, confronterend, verder dan het gaatje gaan.  We maakten afspraken om tijdens de week en in het weekend minder te werken. 

In het begin ging het goed.  Een aantal avonden per week en in het weekend bleef de computer dicht en was ik lekker aan het sporten alleen en met Rick. 

Totdat er een aantal drukke weken op school waren en ik weer in oude patronen verviel. 

Dan moet je op woensdagavond naar Rick en baal je dat je moet zeggen dat er van de gemaakte afspraken niet veel in huis is gekomen.  Want dat doe je.  Je zegt eerlijk dat het niet gelukt is. Rick hield me gewoon de spiegel voor.  Hij had gelijk, waar ben ik mee bezig. Ik gunde mij wel elke woensdagavond de personal training bij Rick, echter de andere avonden zat ik achter de computer of ging niet sporten.  Gefrustreerd ga je naar huis want je wilt dit inderdaad niet, je wilt dit patroon doorbreken. 

Weer de schouders eronder, prioriteiten zetten, balans terugvinden.    Stap voor stap is het mij gelukt om weer meer de balans terug te vinden.  En soms ontkom ik er niet aan om ’s avonds te moeten werken, echter dit compenseer ik direct de volgende dag.  Mijn sportdagen staan vast, één doordeweekse werkavond en één dagdeel in het weekend.   Het één op één trainen vind ik geweldig!  Ik ben lichamelijk sterker geworden.  Na de sessies met Rick schreef ik thuis alle oefeningen op die ik gedaan had zodat ik ze kon herhalen en verbeteren in de sportschool.  Ik ben er fitter en sterker door geworden. 

Ook heb ik gewerkt aan mijn eetpatroon.  Als ik hard heb gewerkt of op school veel heb meegemaakt, vind ik dat ik iets extra heb verdiend. Laten we maar simpel zeggen dat ik een emotie-eter ben. Het is moeilijk om dat patroon te doorbreken.  Zoals Rick zegt : “Gewoon niet doen! Er is geen grijs gebied.” Ik baal ervan dat het emotie eten er nog niet helemaal uit is.  Maar dat komt echt wel goed!” Gewoon aan Rick denken als ik naar de kast loop.

Enforce heeft mij veel opgeleverd in de zin van :

·       Je wordt fysiek en mentaal uitgedaagd zoals je nog nooit uitgedaagd bent.

·       Je krijgt een spiegel voor zoals je nog nooit naar jezelf gekeken hebt.

·       Er wordt naar je geluisterd  zoals er nog nooit naar je geluisterd is.

Ik gun één ieder die op persoonlijk, lichamelijk, zakelijk vlak aan zichzelf wilt werken een personal training traject!  En dan natuurlijk bij Rick.

Groetjes, Els

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten