+316 10 62 42 42 [email protected]

Begin januari heb ik ook al een Enforce Story mogen schrijven. Daarin beschreef ik onder meer wat mijn beweegredenen waren om met Rick Berkhout van Enforce Rotterdam in zee te gaan. We zijn in oktober 2018 begonnen met een begeleidingstraject in het kader van De Afvalrace. In dat stuk vertelde ik dat ik al 27 kilo was afgevallen en dat ik mij als herboren voelde.

We zijn nu bijna 4 maanden verder en de teller staat op bijna 50 kilo! Ja, u leest het goed: bijna 50 kilo vetreserve heeft mijn lichaam inmiddels ‘voorgoed’ verlaten. Voorgoed? Jazeker, want mijn mindset is gedurende dit programma zodanig veranderd, dat dit EXTRA gewicht er NOOIT meer aan komt! Maar ik ben nog lang niet klaar, want ik ga in het komende half jaar nog zeker 25 kilo van mijn overgewicht kwijtraken.

Nu vragen veel mensen mij: ‘’Hoe krijg je dit nu allemaal voor elkaar?” Het antwoord is eigenlijk heel makkelijk: ‘’Gewoon doen wat je er voor moet doen!’’ Dat klinkt natuurlijk heel simpel, maar je komt er ook alleen maar als je er de juiste instelling voor hebt. Het heeft vooral met discipline en doorzettingsvermogen te maken. En dat niet alleen, je moet eerlijk naar jezelf toe zijn. Vooral op het gebied van voeding is dat héél belangrijk.

Voor dat ik vorig jaar met dit traject begon at ik vrij vaak koekjes, gebak, chocolade, ijs en andere lekkere zoetigheden en bij mijn avondmaaltijd stond er regelmatig een pot mayonaise of welke andere (dikmakende) saus naast mijn bord. Daarnaast sportte ik niet, dus was het ook niet verwonderlijk dat bij mij de afgelopen jaren de kilo’s er aan vlogen. En als je elke dag maar op de bank blijft hangen en tegen jezelf zegt: ‘’Ach, die paar koekjes, dat stukje gebak, die ene lepel mayonaise, die kunnen toch geen kwaad.” En: ‘’Morgen ga ik weer proberen naar de sportschool te gaan.’’

En ik geef toe, ook ik laat mij ook nog wel eens verleiden met lekker eten en ja, ook ik heb wel eens geen zin om te sporten, omdat het koud is of regent. Maar ik heb zo’n 8 maanden geleden de beslissing om mijn lifestyle te veranderen waardoor ik een sterker, fitter, krachtiger, maar vooral slanker lichaam wil creëren. En dan komen die drie woorden discipline, doorzettingsvermogen en eerlijkheid weer in beeld. Want als ik mij daar niet aan gehouden zou hebben, dan was ik nooit die 50 kilo kwijt geraakt!

Er is alleen één belangrijk aspect, dat mij enorm heeft geholpen. En dat is de juiste begeleiding, want ik heb (vooral in het verleden) gemerkt dat ik het niet alleen kan. Gelukkig helpen Rick Berkhout en Mitchell Bakker van Enforce Rotterdam mij enorm om mijn doelen te bereiken. Doelen? Jazeker, want zonder het stellen van doelen is er geen uitdaging. En als er geen uitdaging is, dan volgt er meestal ook weinig tot geen actie daar naar toe.

Een paar maanden geleden was ik zo lekker bezig met sporten dat Rick mij vroeg of ik met de kwart marathon van Rotterdam mee wilde doen. Ik dacht eerst dat hij gek geworden was. Ik had immers jaren niets aan sport gedaan en nu zou ik binnen een paar maanden 10,5 kilometer moeten hardlopen? Maar iets triggerde mij, dat ik dit moest doen. Het was meteen een doel om naar toe te werken en ondanks een kleine blessure aan de hamstring die ik in het trainingstraject had opgelopen, heb ik toch op 7 april jl. deze 10,5 kilometer uitgelopen en de daarbij behorende medaille met trots in ontvangst genomen.

Het hardlopen bevalt mij nu zo goed, dat we meteen nog twee doelen op dit gebied hebben vastgelegd. Zo zal ik op 19 mei aanstaande meedoen met de 10 kilometer van Leiden én het ultieme doel is het lopen van de halve marathon (21,1 kilometer) van Valencia op 27 oktober van dit jaar binnen de twee uur. Ik heb daarvoor nog ruim 5 maanden om aan deze uitdaging te werken en geloof me: ik ga dat doen! Net zoals het behalen van mijn hoofddoel dit jaar: Het in totaal 75 kilo overgewicht afgevallen te zijn!

Groetjes, Fred

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten