+316 10 62 42 42 [email protected]

In het voorjaar van 2018 werd ik door een vriendin getipt over Enforce. Is dat niks voor jou? Al een lange periode zat ik af en aan niet lekker in mijn vel. Ik wilde wel een paar kilo kwijt, maar vooral mezelf weer fitter en goed voelen. Een druk gezinsleven met 3 jonge kinderen, een drukke baan en dan tussendoor nog “even” een huis bouwen. Hartstikke gaaf natuurlijk om je eigen droomhuis te kunnen bouwen, maar alles bij elkaar werd het mij nu echt te veel. Een hoop keuzestress, 2 keer verhuizen (ons huis was niet op tijd klaar) en daarnaast alle ballen in de lucht houden met gezin en werk, ik was mezelf niet meer. Ik had totaal geen energie meer.

De laatste jaren was het sporten ook steeds minder geworden, af en toe een rondje hardlopen, meedoen aan de Singelloop in Breda en dan was het weer mooi geweest en deed ik niks meer. Door de drukte van de bouw en de stress die dit met zich meebracht, ging ik ook steeds ongezonder eten. Vooral als er even niets te doen was, ging ik snaaien. Steeds kwam er weer een kilo bij.

Dit moest veranderen, ik moest met mezelf aan de slag en toen hoorde ik over Enforce.

In juni had ik mijn eerste kennismakingsgesprek met mijn trainer Robbin. Ik weet nog goed dat ik ook daar helemaal gestresst aankwam, een hoop bouwvakkers in en rond het huis, gauw oppas voor de kinderen geregeld en dan snel naar Ulvenhout voor het gesprek, altijd gehaast.

Na de zomervakantie ben ik echt gestart. Zo, dat was even wennen! Van nul naar 3-4 keer per week sporten. Ik vond het veel ineens, maar het lukte me om het in te plannen. En wat een spierpijn heb ik gehad. Zelfs nu na vier maanden kom ik nog geregeld met spierpijn op mijn werk. Maar wat voelt het goed! Langzaamaan kreeg ik steeds meer plezier in het sporten en ging ik mij fitter voelen. Ook het hardlopen heb ik weer opgepakt, zelf getraind tot 5 kilometer en in oktober gestart bij de loopgroep van Enforce en nu loop ik bijna weer 10 kilometer hard!

De gesprekken met Robbin zijn confronterend, maar wel goed. In het begin was ik wel wat sceptisch en vond ik het moeilijk om  over mijzelf te praten, wat heb ik nu te klagen? Maar Robbin stelde de juiste vragen. Het heeft mij geholpen op een positieve manier naar mezelf te kijken, dat ik meer aan kan dan dat ik denk, de lat voor mijzelf niet altijd zo hoog hoef te leggen en dat ik ook zeker tijd voor mezelf mag pakken, nee is ook een antwoord.

In mijn voedingspatroon heb ik kleine veranderingen doorgevoerd. Het bijhouden van mijn voeding in de app heeft mij bewuster gemaakt van wat ik eet. Vooral de tussendoormomenten en ’s avonds, ik kies nu voor een gezonde snack. Inmiddels ben ik bijna 7 kilo lichter en veel fitter! Ik krijg veel positieve reacties van mijn omgeving, dat doet me erg goed!

In juni had ik niet gedacht dit te zeggen, maar als ik nu terugkijk op het afgelopen jaar, ben ik echt supertrots op mijzelf!

Groetjes, Inge

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten