+316 10 62 42 42 [email protected]

Waarom sluipen slechte gewoontes er zo gemakkelijk in?
Waarom heb ik mijzelf zo verwaarloosd?
Ik kan een heleboel redenen bedenken, sommige simpelweg smoezen, andere redenen hebben een meer diepgaande oorzaak, maar bottom line komt het erop neer dat je niet (meer) van jezelf houdt of voor alles en iedereen zorgt behalve voor jezelf.

Dat er wat moest gebeuren dat was wel duidelijk, maar wanneer?
Volgende week?
Na de vakantie?
In het nieuwe jaar?

Uiteindelijk heb ik mijzelf de spreekwoordelijke schop onder de kont gegeven en mij ingeschreven bij de sportschool. Eigenlijk min of meer toevallig liep ik daar Rick Berkhout tegen het lijf, die ik vroeg mij te helpen met het instellen van de loopband.

Ik stappend en Rick pratend werden mij een paar spiegels voorgehouden. Waarom uitstellen, waarom geen heldere doelen stellen, waarom niet eens verder praten om te zien of Enforce wat voor mij kon betekenen?

Dat laatste heb ik gedaan en ik heb er werkelijk geen moment spijt van gehad. Ik heb mijn doel bepaald. Primair om op een goede en gezonde wijze weer fit worden en dus ook af te vallen.

Voorzichtig stelde ik voor dat ik over 6 maanden best wel 5 kg kon afvallen. Dat doel was volgens Rick niet bepaald ambitieus. De tegenvraag, met welk gewicht ik mij wel prettig in mijn lijf voelde kon ik makkelijk beantwoorden: 65 kg. Oeps dat waren 18,3 kilo’s. Is dat echt haalbaar?

Enigszins sceptisch ben ik aan mijn project begonnen. Samen met Mitchell Bakker heb ik mijn weg gelopen. En wat bleek, die 65 kg was helemaal niet zo ingewikkeld om te behalen. Hoe meer kilo’s eraf gingen hoe fitter en energieker ik werd en hoe trotser ik me voelde.

Bootcamp, ik draai er mijn hand niet meer voor om (nou ja meestal dan). Deadlift, ik sta versteld van mijn eigen kracht. Nooit geweten dat ik zulke sterke benen heb.

De wekelijkse Personal Training met Mitchell is altijd een feestje, ook al is het nog zo zwaar.
Die mid 50-er die zich letterlijk de les laat lezen door 2 jonge gasten van 20. Als ik erop terug kijk wellicht de meest wijze lessen ooit.

Groetjes Ingrid

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten