+316 10 62 42 42 [email protected]

Al mijn hele leven moet ik opletten met wat ik eet.

Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose Non Hodgkin stadium 3. Ik dacht toen nu ik ziek ben hoef ik nergens meer op te letten.

Mijn familie en vriend verwende mij regelmatig met etentjes en lekkere dingen ’s avonds voor de gezelligheid.

Een half jaar later kreeg ik ook nog de diagnose slaapapneu genaamd OSAS. Ik moest aan de CPAP, een apparaat dat ik ’s nachts op moet zetten om te slapen.

Dat gaat je allemaal niet in de koude kleren zitten. Dat eten ging door en door. Totdat ik afgelopen zomer op een trouwerij was en ik een bedankkaartje kreeg met een foto met daarop mijn vriend en mijzelf. Daar ben ik zo enorm van geschrokken!!! Ik wist dat mijn gewicht omhoog was gegaan (grotere kleding moeten kopen), maar die foto vond ik toch echt wel heel confronterend.

Zelf heb ik erop dat moment nog niet heel veel mee gedaan, totdat ik daarna de oproep zag van Enforce voor De Afvalrace. Mindset, afvallen, ja dat had ik nodig!

Het intake gesprek vond ik erg heftig en confronterend, je moet terugkijken naar jezelf, hoe het kwam dat ik zoveel ben aangekomen, en waarom ik mij niet lekker in mijn vel voelde.

Uiteindelijk werd ik 1 van de geselecteerde kandidaten van De Afvalrace. Ik was daar super blij mee, alleen door mijn overgewicht heb ik klachten aan mijn knieën gekregen en kan ik moeilijk sporten. Ik liep toen bij de orthopeed i.v.m versleten knieën. Ik slik hier zelfs medicatie voor. Ook had ik na een gezellig weekendje weg met vrienden door het geweer- en handboogschieten een tenniselleboog opgelopen. Hier moest tijdens het sporten wel rekening mee gehouden worden.

Enforce mastertrainer Danielle heeft dit super gedaan. Elke les voordat we starten vraagt ze hoe het met me gaat en past ze de bewegingen aan op wat ik op dat moment kan.

Ik kom altijd op de fiets naar de trainingen toe, 30 minuten heen en 30 minuten terug. Ik heb een elektrische fiets en de traphulp stond in het begin op 100%. Toen ik begon met trainen had ik veel spierpijn en kon ik nog niet zoveel. Een squat of lunge maken was voor mij een uitdaging. Ik kon niet zo diep zakken. Binnen een aantal weken zag en voelde ik dat het beter ging. Ik kon dieper zakken in de squat en kon mij al soepeler bewegen.

Na 4 maanden heb ik mijn pijnstilling kunnen verlagen omdat ik mijn bovenbenen inmiddels goed had getraind had en versterkt. Ik kan nu de trap oplopen zonder me te hoeven optrekken aan de trapleuning, en zonder pijn in mijn knie. Ik heb de traphulp op mijn fiets inmiddels naar 50% kunnen zetten en nog steeds kan ik die 2x 30 minuten fietsen zonder pijn. Ook met mijn werk in het ziekenhuis merk ik veel verschil. Ik moet nog weleens mensen uit bed tillen en ook dit gaat me nu gemakkelijker af. Ik heb veel minder pijn in mijn lijf, vooral mijn rug en knieën als ik thuis ben na een zware dag werken.

Ik wist eigenlijk wel wat ik moest doen met eten, maar het doen was een 2de. Nadat ik de keuze had gemaakt om mijn leven te veranderen heb ik de taart en snoep/chocolade laten staan, ben ik gezond gaan eten, minder uit eten gegaan (al zal Daniëlle het hier niet mee eens zijn, ik ga nog steeds regelmatig uit eten) en let ik erg goed op wat ik eet en wanneer ik eet. Het kost mij nu helemaal geen moeite meer en ik hoef ik me helemaal niet zo met eten bezig te houden als dat ik vroeger deed met alle diëten die ik heb geprobeerd. Dat had ik nooit verwacht.

Ik durf weer foto’s te maken van mezelf en er ook met trots naar te kijken. Ik voel me helemaal happy!

Als ik nu in de spiegel kijk zie ik een blije vrolijke vrouw die inmiddels bijna 20 kilo is afgevallen.

Groetjes, Jacqueline

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten