+316 10 62 42 42 [email protected]

Begin 2018 besloot ik dat ik gezonder en fitter wilde worden.

Dat betekende dat ik moest afvallen en moest gaan sporten. Ik probeerde het eerst op mijn eigen manier. Ik ging minder eten en viel inderdaad af. Tien kilo om precies te zijn. Ik woog nog 103 kilo, voor iemand van mijn lengte overigens niet extreem zwaar. Daar hield het op. Ik viel niet meer af en voelde me ook niet fitter. Dat laatste had ik ook nodig om mijn zakelijke doelstellingen te bereiken.

Via Eric de Jong van Enforce kwam ik in contact met Enforce mastertrainer Remco Jonkers. Samen bepaalden we mijn nieuwe doel: 98 kilo wegen. Dat betekende dat ik minder calorieën mocht gebruiken: 2100 in plaats van 2500. Dat was even schrikken. En ik moest drie keer in de week gaan trainen, een keer een-op-een en twee keer in een groep.

Die 98 kilo haalde ik in no time. Daarna formuleerden we een nieuw doel. Ik wilde naar de 96 kilo. En ik zocht een fysieke uitdaging. Omdat ik een gruwelijke hekel heb aan hardlopen, werd het hardlopen. Ik begon in de zomer op Mallorca, waar het bloedheet en bergachtig is. Ik klaagde daarover bij Remco, maar die had geen medelijden. Als je iets wilt bereiken, zal je daar iets voor moeten doen. Conditioneel ging het steeds beter, maar ik kreeg wel last van mijn knie. Remco verwees me daarop door naar John, die loopgroepen traint. Met een paar simpele aanwijzingen wist ik mijn looptechniek te verbeteren. Nu heb ik geen last meer van mijn knie. Ik loop zelfs sneller en dat vraagt weer meer van mijn conditie.

De laatste sportieve doelstelling is zes kilometer lopen in een tempo van tien kilometer per uur. Ik loop nu twee keer per week en een keer per week heb ik core training van Remco. Remco is iemand die alles ziet. Als je een beweging niet goed uitvoert, kan hij precies uitleggen hoe je het wel moet doen. Maar hij ziet ook als het je te makkelijk afgaat. Dan maakt hij de oefening zwaarder. Dat vind ik dan niet leuk, maar zo word ik wel fit en dat was natuurlijk het doel.

Door deze trainingen krijg ik meer focus. Ik weet wat je moet doen om een volgend niveau te halen. Daarnaast wordt mijn lichaam sterker en ik ben geestelijk ook meer in balans. Via Remco ben ik ook in contact gekomen met een businesscoach. Al deze zaken samen maken dat ik nu meer uit het leven haal. Enforce heeft de basis gelegd voor de groei die ik nu doormaak.

Groetjes, Maarten

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten