+316 10 62 42 42 [email protected]

Dinsdag 14 augustus 2018 was de dag dat ik mijn intakegesprek had bij Enforce.
Mijn man Eduard Sandig had mij daar aangemeld om te gaan sporten, want op elke andere sportschool hield ik het maar maximaal 3 maanden vol en daarna haakte ik al snel af.

De eerste vragen die ik kreeg bij de intake waren:

#1: Wat wil je behalen?
#2: Wat zijn je doelen?

Best lastig als dit ineens op je afgevuurd wordt en daar meteen antwoordt op te moeten geven.

Wat ik wilde behalen was een fit en actieve levensstijl en ik wilde graag naar mijn streefgewicht toe.

Mijn eerste doel was om in april 2019 de Mud Masters te lopen!

Na een goed gesprek met mastertrainer Michael ben ik 3x in de week gaan sporten. Dit ging aardig goed en ik ging ook elke keer met veel plezier naar de training. Zelfs na 3 maanden bleef mijn plezier hoog, wat bij andere sportscholen zeker niet het geval was. Bij Enforce sporten is gewoon heel anders, de beleving is anders, iedereen motiveert je en niemand kijkt je vreemd aan. Het is dan ook geen straf om te moeten sporten bij Enforce, soms is de training zo gezellig dat er veel gekletst kan worden.

Na ongeveer 2 maanden 3x in de week sporten wilde ik toch wat meer of anders en ja als je doel het lopen van de Mud Masters is moet je toch ook langere stukken kunnen rennen. Ik heb altijd geroepen ‘dat hardlopen, lekker suf en doelloos rondrennen, is echt niets voor mij’, maar ik ben uit mijn comfort zone gestapt en heb me aangesloten bij de Enforce opstartgroep om te gaan hardlopen. De eerste paar trainingen waren super, ik kreeg echter last van een blessure maar kwam gelukkig snel achter de oorzaak: ik moest betere schoenen hebben.

Elke donderdagavond een training met Eric en Ruud als mastertrainers, een heerlijke looptraining! Maar daar blijft het niet bij, want ook daar krijg je huiswerk mee om in het weekend ook een dag te lopen. Dus bijna elke zondag liepen we met een aantal ergens hier in Oosterhout. Dit ging goed mij goed en zelfs makkelijk af.

In januari liep ik mijn eerste 5 km in iets meer dan een half uur, wat was ik hier trots op.

Elke week ga ik met veel zin en goede moed hardlopen, en elke week leer ik wel weer iets bij. Doordat ik het hardlopen zo ontzettend leuk ben gaan vinden heb ik inmiddels mijn doel tussentijds aangepast.

Ik ben niet voor de Mud Masters gegaan maar heb meegedaan aan de Drunense Duinenloop, dit is een 4,5 km tocht door Drunen.

Ik ben niet voor plaats 1, 2 of 3 gegaan maar om mijn eigen PR te lopen. De donderdag voor de loop had Eric al een kleine voorspelling/schatting gedaan, hij dacht dat ik er 27 minuten over zou doen. Ik zelf dacht aan 29 of 30 minuten.

De zondag was het zover, lekker met Enforce een warming up gedaan en gaan met die banaan.
Al snel had ik spijt dat ik geen muziekje mee had genomen, maar ja shit happens en ik moest door.
Bij de finish zag ik op een groot bord mijn eindtijd en die was boven verwachting goed. Ik heb dit parcours gelopen in 25,24 minuten. Toen ik dit zag kon ik wel een gat in de lucht springen, wat was ik enorm blij.

Mijn volgende doel is de Kaaienloop in Oosterhout, daar wil ik in 30 minuten 5 km lopen.

Maar goed, sinds ik sport bij Enforce heb ik meer plezier in het sporten, let ik beter op mijn voeding (wat altijd lastig blijft) en ben ik veel gelukkiger met mezelf.

Mijn advies voor iedereen die twijfelt: vraag een gesprek aan bij Enforce!

Thanks Eduard, Eric en Michael voor deze stap.

Enforce yourself!
Groetjes, Marlou

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten