+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Tussen je oren
In december 2017 startte ik met een wekelijkse persoonlijke training bij Remco. Niet flauw: om 07.00 uur op de fiets en door weer en wind. Na een half uur stevig doortrappen arriveer ik bij Prise d’Eau, waar Remco mij in een koude schuur een uur lang stevig onder handen neemt met krachttrainingsoefeningen. De reden dat ik bij hem begon was tweeledig: Remco’s goede verhaal over zijn aanpak en het besef dat ik weer eens in beweging moest komen. Dit jaar ben ik 55 jaar geworden, er zitten teveel kilo’s op de verkeerde plekken en mijn conditie laat te wensen over. Toen ik Remco’s verhaal hoorde wist ik: dit gaat niet alleen over afvallen of sporten. Dit gaat ook over wat er tussen je oren gebeurt. Een nieuwe of in elk geval andere mindset, die er mede voor zorgt dat je minder snoept, bewuster eet, meer beweegt. Dat zou mooi zijn. Zou het werken? Eerst maar eens vol zien te houden: 90 dagen had ik me aan dit traject gecommitteerd. Elke vrijdagochtend. En als één van ons niet kon of ziek zou zijn: hup, een andere dag inhalen!

Mijn doel
Aan mezelf laten zien dat ik na het stoppen met roken (2017) en drinken (2006) dit ook kan: bewuster en meer bewegen, beter op mijn voeding letten, structureel gaan sporten. Tegelijk met het 90-dagen programma bij Remco startte ik ook op de zondagochtend met een spinning-klasje bij Club Pellikaan en een wekelijkse vrije training (cardio en krachttraining) eveneens bij Club Pellikaan. Dat volhouden was al een doel op zich. Als dat lukte, liet ik aan mezelf zien dat ik het serieus nam, na 30 jaar zonder sport.

Pittig
De krachttrainingen waren zonder uitzondering pittig en soms zwaar. Maar het lukte. Ik leerde van Remco om controle toe te passen op ademhaling, spieren, houding en herstel. De oefeningen die ik bij Enforce leerde kon ik bij Club Pellikaan toepassen in mijn eigen tijd. Dubbel effectief dus.

Bewustwording
De prettige coaching gesprekken zorgden voor bewustwording en verantwoording: wat ben je aan het doen?, hoe zijn je vorderingen?, wat merk je bij jezelf?; dat soort punten liepen we wekelijks langs. Ook de aandacht voor de balans in mijn leven tussen privé, werk en de rest was effectief.

Verandering
De grootste verandering: ik vind het weer leuk om te sporten! Ik zie uit naar mijn wekelijkse uren in de sportschool, iets wat ik een jaar geleden voor onmogelijk had gehouden. Het 90-dagen traject bij Enforce was een enorme stimulans om die vliegende start te maken. Ik weet dat ik er mee doorga en het is super motiverend dat mijn partner ook meedoet. De oefeningen die Remco mij aanleerde hou ik bij en pas ik toe. Nog een verandering: ondanks dat het niet mijn hoofddoel was ben ik in die 90 dagen toch maar mooi 6 kilo afgevallen. En ik let nu structureel beter op mijn voeding.

Dit traject was enorm waardevol, ik zit beter in mijn vel, ben deze winter niet ziek geweest, voel me energieker dan hiervoor en ik heb sporten en bewegen een plek in mijn drukke leven gegeven. Dat gaat niet meer weg en dat pakken ze me niet meer af !

Paul Cornelissen

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten