+316 10 62 42 42 [email protected]

Laag pitje

Mijn succesverhaal begint een heel stuk minder succesvol eind 2016. Op dat moment werk ik ontzettend veel en mijn sociale leven staat op een laag pitje. Ik zit niet lekker in mijn vel en heb erg veel last van mijn rug. Het is op dit moment zelfs zo erg dat ik nauwelijks normaal recht kan lopen. Ik ben zeer flexibel in mijn rug en dit veroorzaakt allerlei klachten. Ik loop hiervoor al jaren bij de manueel therapeut. Sporten en een sterkere core zou volgens mijn therapeut de beste oplossing zijn!

Dieptepunt

Halverwege 2017 heb ik mijn dieptepunt bereikt. Ergens in deze periode besloot ik dat er wat moest gaan veranderen en heb ik het roer omgegooid. Mijn doelen zijn op dat moment; normale uren gaan werken, fanatiek sporten en afvallen! Voor dat laatste doel wil ik de 60 kg nastreven.

In de maanden die volgen vliegen de kilo’s eraf en gaat het sporten me steeds beter af. Deels grote dank aan mijn collega Randi die 2 keer per week vroeg in de ochtend al vanuit Eindhoven kwam rijden om voor het werk samen te sporten. Die stok achter de deur was zeer welkom!
De verloren kilo’s, de energie van het sporten en de goede reacties geven mij nog meer motivatie door te zetten.

Begin 2018 begint het ook mijn collega’s op te vallen dat ik een stuk beter in mijn vel zit en weer echt aanwezig ben op het werk. Maar op dit moment gaan we ook weer richting de zomer en word het toch wel een stuk lastiger. Het idee lekker een terrasje te gaan pakken en weer vaker een hapje te gaan eten worden nu toch wel heel verleidelijk. En nu mijn trainingsmaatje uit de running ligt met een gescheurde kruisband is de stok achter de deur verdwenen en merk ik dat het lastig word het sporten alleen door te zetten. Voor ik het echt in de gaten had waren de smoesjes en excuusjes weer aan het orde van de dag en verviel ik weer in mijn oude gewoontes. Dit keer echter wel met een schuldgevoel bij elk glaasje wijn en ongezonde maaltijd.

Tijdens deze periode is het op het werk ook weer lekker druk en sta ik met mijn collega op de NAC Businessfair ergens eind mei. Hier ben ik in contact gekomen met de mastertrainers van Enforce. Ik deed mee aan de Enforce Quickscan (een de “wat is je echte leeftijd test”) en kon kans maken op een PRO programma van een half jaar. Echt totaal onverwacht maar ik won!! “Ik ben al lekker op weg maar er is nog voldoende potentie!” Dit was de motivatie die ik nodig had mijn succesverhaal weer op te pakken en verder te vervolgen.
Eind augustus was het dan zover. Met geen idee wat me precies te wachten stond, los van de spierpijn want die had ik wel verwacht, ging ik de uitdaging aan. In het eerste gesprek werd ik gewogen en gemeten en bespraken we mijn doelen. De 60 kg had ik nog steeds niet bereikt dus dat was nog steeds een doel. Ondanks dat, dat misschien niet echt meer nodig was. Die 60 zat nou eenmaal in mijn hoofd en dat is wat ik wilde.

Uitdagingen

Voeding.. pff wat wel te eten en wat niet. Al gauw bleek dat ik vaak juist veel te weinig eet. Wat meer kennis en bewustwording op het gebied van voeding is dus erg welkom. Ik heb voor mezelf besloten dat ik mijn voedingspatroon hierop ga aanpassen maar het moet blijven passen in mijn leven. Ik hou nou eenmaal van een wijntje op zijn tijd en lekker eten is een must. Een goede balans is dus waar ik naartoe moet gaan werken!

Spierpijn!

Het sporten gaat me goed af maar het heeft even geduurd voor mijn lichaam er aan gewend was. Ik heb nog redelijk veel last van mijn rug maar juist het versterken van mijn core stability zou dit moeten verminderen in de toekomst. En omdat mijn rug zo flexibel is moet ik hier 4 keer harder voor trainen. Gelukkig heb ik sporten altijd al leuk gevonden dus dat werkt in mijn voordeel!

Tijd!

Het is veel, drie dagen in de week intensief sporten. Niet alleen voor mijn lichaam maar ook voor mijn planning. Een drukke baan, minimaal 2 avonden en een ochtend op de fiets richting Ulvenhout om te gaan sporten, nog een avond werken en mijn sociale leven onderhouden. De week zit al weer vol voor ik het weet. Ik heb er een handje van veel te veel hooi op mijn vork te nemen dus ook hier moet ik op zoek naar een goede balans!

Resultaat

Dit alles is het dubbel en dwars waard. Ik ben inmiddels een soort van ontslagen bij de manueel therapeut. Ik heb een stuk minder last van mijn rug en voel me fantastisch! Ik ben, al naar twee maanden PRO programma, tevreden mijn met lijf en gewicht. Ik ben dan wel niet zo heel veel afgevallen sinds ik met het PRO programma begon maar verloor wel 7 centimeter in buikomvang en 2% in vetpercentage!! Ik zie mijn lichaam veranderen en realiseer me meer en meer dat die 60 kg helemaal niet zo belangrijk meer voor me is. Sinds ik dit los heb gelaten kan ik me gaan focussen op het creëren van een gezonde lifestyle die ook echt vol te houden is.

Succesverhalen beginnen vaak helemaal niet zo succesvol maar je moet ergens beginnen met schrijven! Nu 2 jaar later ben ik dankbaar voor waar ik sta en benieuwd wat ik nog kan bereiken!

Groetjes, Robin

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten