+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Voor ik bij Enforce begon was ik zoekende. Ik was net helemaal klaar met afbouwen van mijn antidepressiva na een flinke depressie. Ontzettend veel aangekomen door die medicijnen en echt zoekende naar wie ik nu was.

Ik was zelf al aan het diëten geslagen. Koolhydraatarm, maar was er al wel achter dat dat niet de manier was. En toen zag ik de oproep voor de afvalrace op Facebook. Ik dacht ik schrijf me gewoon in en van die beslissing heb ik geen spijt.

Ik ging er heen met m’n dochter. Dit omdat ik niet alleen durfde te gaan. Ik had op dat moment nog heel veel moeite om ergens heen te gaan waar veel vreemde mensen zijn. Jochen hoorde me aan die avond en vertelde me dat hij me kon helpen. Niet om alleen fysiek sterker te worden, maar ook mentaal. Over dat tweede was ik toen nog lichtelijk sceptisch. Maar ik dacht ik weet al hoe opgeven voelt, ik wil nu eens kijken wat er gebeurd als ik dat niet doe.

Halverwege september begon ik. Langzaamaan begon ik te wennen aan de groep en begon ik daar m’n draai in te vinden. Ook begon ik kilo’s te verliezen. Maar wat ik heel erg sterk merkte is dat ik niet alleen fysiek begon te veranderen, maar mentaal dus ook. De gesprekken met Jochen deden me goed. Het is heel fijn soms eens een spiegel voor te krijgen. En soms is het heel fijn dat er iemand is die gewoon niet in jouw bullshit trapt en je zegt dat je moet stoppen met excuses te zoeken voor bepaald gedrag.

Ik merkte dat ik gaandeweg ook meer voor mezelf durfde gaan kiezen. Want als ik niet gelukkig ben, is de rest van mijn gezin dat ook niet.

Ik had een bepaald doel voor ogen. Waarvan ik nu al weet dat ik die sowieso ga halen. Daardoor durf ik nu ook verder te kijken. Misschien zit er nog veel meer in dan alleen een slank lijf. Wat het me tot nu toe vooral heeft gebracht is dat ik mentaal krachtiger ben. Natuurlijk ben ik ook verschrikkelijk blij met m’n gewichtsverlies, maar vooral met het feit dat ik gelukkiger ben. Mezelf een fijner mens vind. En zelfs m’n huwelijk een nieuwe boost heeft gekregen.

Al met al gaat het eindelijk eens goed met me. En daar ben ik Jochen zeer dankbaar voor. Ik kijk nu met veel plezier uit naar de toekomst. En ben ontzettend benieuwd wat die me nog gaat brengen. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd.

Groetjes, Tamara

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten