+316 10 62 42 42 [email protected]

Afgelopen December zat ik op een punt dat ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel wilde zitten. Ik bokste destijds al maanden een paar keer in de week zonder dat ik een duidelijk doel voor ogen had dat ik wilde nastreven. Toen mijn vriendin voorstelde om eens een gesprek met Jochen in te plannen, ben ik daar lichtelijk sceptisch mee akkoord gegaan, want ik dacht immers wel te weten hoe het allemaal werkte na jarenlang in de gym te hebben gehangen.
Eenmaal bij Enforce aangekomen en samen met Jochen gezeten te hebben vielen er ineens zoveel zaken op hun plek. Tijdens de coaching-momenten groeven Jochen en Steef steeds dieper en dieper tot we op het punt waren aangekomen waarvan we allemaal dachten, dit is het! Een jarenlange blessure aan mijn schouder weerhield mij ervan dat ik niet de oefeningen kon doen die voor mij het beste waren, dus daar zijn we eerst op gaan focussen.

1,5 maand later was ik er klaar voor om mijn doel recht in de ogen aan te kijken en hier volledig voor te gaan. In juni tussen de 7% en 10% lichaamsvet hebben om de zomer strak in te gaan en weer met trots naar mezelf te kunnen kijken in de spiegel. Hier kwam mijn besef dat deze keer ‘droogtrainen’ voor de zomer, anders zou worden dan de vorige keren dat ik het geprobeerd heb. In plaats van zo vaak mogelijk in de week naar de sportschool te gaan, werd het ‘slechts’ drie keer en moest ik goed letten op mijn eten. Ik noem het expres geen dieet, omdat het zo ook niet voelde. Richtlijnen voor mijn eiwitten, koolhydraten en vetten moesten ervoor zorgen dat ik zelf mijn eetschema kon bepalen en kon eten wat ik lekker vond. Dit verschil ten opzichte van allerlei (crash)diëten die je links en rechts voorbij hoort komen, maakte het voor mij ontzettend makkelijk om aan mijn dagelijkse behoeften te voorzien, zelfs toen deze bij het einde van mijn ‘cut’ werden teruggeschroefd naar slechts 1600 calorieën. Ik maakte echt van iedere maaltijd een feestje, een maaltijd niet genoten voelde als een verloren maaltijd.

Wat dit verhaal voor mij persoonlijk tot een succes maakte was om mijn doel zó duidelijk en belangrijk te maken, dat al het andere minder belangrijk werd. De vele taarten op kantoor zagen er verschrikkelijk lekker uit, maar ik wist dat dit zo’n grote hap uit mijn dagelijkse behoefte zou nemen dat ik alle andere dingen die ik nog wilde eten die dag, niet meer zou kunnen eten. Ik wilde dit doel zo graag behalen dat het overschrijden van mijn dagelijkse maximale calorieën ook echt voelde dat ik een stap terug zou doen in plaats van dichterbij mijn doel te komen. Deze focus in combinatie met duidelijke structuur hebben ervoor gezorgd dat ik dit zonder veel moeite vol heb kunnen houden.

Toen mijn doel steeds dichterbij kwam was ik op zoek naar een extra motivatie. Iets volledig buiten mijn comfortzone, maar wat uiteindelijk de kers op de taart van mijn afvalperiode zou worden. Het leek mij fantastisch om het moment waar ik de afgelopen maanden naartoe geleefd heb, vast te leggen op de gevoelige plaat d.m.v. een fotoshoot. Deze motivatie maakte mijn doel nog belangrijker, concreter en visueler dat ik echt het onderste uit de kan kon halen. Het uiteindelijk bereiken van mijn doel en terugkijken naar de onwijs vette foto’s die we in Eindhoven gemaakt hebben, maakte al die keren dat ik mij die lekkernijen heb moeten ontzeggen en mezelf in de avond van de bank heb moeten heisen om te gaan sporten dubbel en dwars waard! Een duidelijk doel en de juiste mindset zorgen echt voor een wereld van verschil!

Inmiddels is de fotoshoot meer dan twee maanden geleden en ben ik volop aan het trainen om middels een ‘lean bulk’ schema in spiermassa aan te komen en van Tim 2.0, naar Tim 3.0 te gaan. Ik kan niet wachten tot ik ook dat doel bereikt heb!

Groeten, Tim

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten