+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Zoals de meesten kinderen met overgewicht werd ik gepest met mijn gewicht. In plaats dat ik stappen ondernam werd het alleen maar erger en at ik vaak ongezond. Ik denk dat ik aan de top zeker rond de 100 kilo zat. In september 2016 begon ik met werken en hierdoor was ik al wat kilo’s kwijt omdat ik veel moest lopen, maar dit overtuigde mij niet om op dieet te gaan. Hierdoor ging ik alleen maar meer snacken met het idee dat ik het wel zou verliezen op het werk. Mijn levensstijl was alles behalve gezond. Hier was ik mijzelf ook van bewust, maar heb nooit actie ondernomen. Toch is eind november 2016 de knop omgegaan. Samen met een vriendin wilde ik een poging doen om af te vallen en zijn we gaan zoeken naar een coach.

5 december 2016 had ik mijn eerste afspraak met Remco nog voor dat hij bij Enforce werkte. Het was voor mij heel beschamend want ik wist dat ik mezelf dit had aangedaan, er bewust van was maar er nooit iets aan gedaan had. Toch wist Remco mij een goed gevoel te geven en te overtuigen dat ik dit wel zou kunnen. We zijn gelijk dezelfde dag begonnen met het bijhouden van onze voeding. Dit was nog best beangstigend om het helemaal naar waarheid in te vullen.

Tot Juli 2017 heb ik met Remco elke week 1 uur gesport. Elke 2 weken kreeg ik een weeg en meet moment. Toen we begonnen woog ik 96 kilo en de omvang van mijn taille was 114. Dit proces was niet makkelijk. In deze periode woonde ik nog bij mijn ouders en daar stond altijd een schaal met drop of chocolade op tafel voor bezoek. Het was lastig om die verleiding te weerstaan. Remco heeft mij hier echt doorheen getrokken door te luisteren en door elk moment van de dag advies te willen geven.

In juli 2017 woog ik nog maar 75.5 kilo. Ik besloot om zelf verder te gaan met sporten. Helaas was dit geen succes. Ik vond het saai en voelde totaal niet op mijn gemak in de fitnessruimte. Hierdoor ben ik gestopt met sporten. Tot september ben ik redelijk stabiel gebleven en heb zelfs een moment gehad dat ik nog maar 73.8 kilo woog. Helaas was dit van korte duur en in november woog ik weer 77 kilo, ik had weer vaak hoofdpijn en mijn gewrichten gingen pijn doen. Ik besloot weer contact op de nemen met Remco bij Enforce.

Vanaf december sport ik weer elke week met Remco en heb mijn plezier terug gevonden in het sporten. We hebben ook een voedingsschema gemaakt, Ik at namelijk veel te weinig. Volgende week ga ik mezelf weer wegen na een maand. Ongeacht wat er staat kan ik op steun rekenen en zal ik niet snel opgeven. Zelfs toen mijn auto het niet deed was hij bereid om bij mij thuis te sporten op de parkeerplaatsen.

Ik heb in 2016 een besluit genomen, maar ik had dit niet bereikt zonder de juiste ondersteuning en begeleiding.

Groetjes, Valissa

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten