+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ik ben Yvonne van Duijl.

Ik heb meegedaan met het 90 dagen programma van Enforcefit in Waalwijk bij mijn zoon Jochen Kronenberg. Jochen had mij al vaker uitgedaagd om eens deel te nemen aan het programma, maar daar was ik toen nog niet aan toe. Ik had, net zoals velen van ons, de nodige excuses. Tot ik voor mezelf een grens had bereikt.

Ik vind sporten leuk en heb dit ook altijd gedaan. Na de middelbare school heb ik Jazz ballet gedaan, daarna Aerobics. Heb nog even in een sportschool BBB gedaan (borst-billen-buik) maar werd niet goed begeleid. Ik had flinke rugklachten. Ik verhuisde en kwam met andere mensen in aanraking en ging tennissen. Dat doe ik nu nog steeds. Ik speel altijd dubbelspel en dat levert me te weinig conditie op. Ik heb de Aerobics lessen altijd gemist. Met de jaren nam mijn gewicht wat toe en al waren het maar ongeveer 5 kilo’s, ik vond dit niet prettig.
Jochen heb ik altijd gevolgd. Natuurlijk hoorde ik zijn verhalen thuis, maar ook volgde ik Enforce op Facebook! De omslag kwam toen ik de Kerst challenge voorbij zag komen. Ik heb me aangemeld en ben thuis mee gaan doen. Heel confronterend te merken hoe slecht mijn conditie was. Ik heb doorgepakt en ben in Waalwijk de uitdaging aangegaan.

Wat voor mij heel leerzaam is geweest is het bijhouden van mijn voeding. Ik ben op allerlei fronten bezig met voeding en dacht dat ik ‘goed’ bezig was. Heb eten altijd heel belangrijk gevonden. Ik kookte weinig kant en klaar en doe dat nog steeds. Nooit bespaar ik op voeding! Ik kwam er achter dat ik steeds te weinig eiwitten at en steeds te hoog zat in mijn vetten. Daar werk ik nog steeds aan.

Jochen gaf mij adviezen en stelde het aantal calorieën vast op de app. Hij stelde mijn gewicht in en ik heb me daar in het begin tegen verzet. In woorden maar niet in daden. Jochen had iedere keer opnieuw een weerwoord op mijn …ja maar! Ik kon niets tegen zijn weerwoord inbrengen. Hij had gewoon gelijk. Helaas laat mijn gezondheid het wel eens af weten, maar ondanks dat ben ik er in geslaagd om vol te houden.

Ik heb nu bijna het streefgewicht bereikt wat Jochen voor ogen had en voel me er heel prettig bij. Mijn algehele conditie is flink verbeterd, maar blijft een aandachtspunt. Daarom ga ik door bij Enforce om daar aan te blijven werken. Heel leuk om, als de moeder van Jochen, bij Enforce de stap gemaakt te hebben naar een fitter en gezonder lichaam!

Groetjes, Yvonne

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten