+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Dit recept voor dumplings is eenvoudig om te maken, maar neem wel de tijd om het knutselen met de dumplingvellen onder de knie te krijgen.

Lekker als lunch of met een salade als avondeten.

Ingrediënten: (25 dumplings, 2-3 personen)

Voor de dumplings:
– 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
– 1/2 chilipeper, fijngesneden
– 2 zoete aardappels, gepeld en grof geraspt
– 2 el sojasaus
– 4 bosuitjes, fijngesneden
– 25 dumpling velletjes (verkrijgbaar bij de toko, van te voren laten ontdooien)

Voor de saus:
– 2 el sesamolie of olijfolie
– 4 el sojasaus
– 1.5 el suiker
– 2 tl (witte wijn)azijn of 1 el citroensap
– het overgebleven deel van de chilipeper, fijngesneden
– 1/2 tl komijn
– 1/2 tl koriander

Bereiding:
Voor de saus mix je alle ingrediënten samen, en zet opzij totdat je de dumplings serveert.

Verwarm 2 el olie in een hapjespan. Voeg knoflook en chili toe en laat één minuut fruiten. Doe er de zoete aardappelrasp bij en roerbak en paar minuten. Voeg op het eind de sojasaus erbij en laat doorkoken tot het vocht is verdampt. Haal van het vuur, voeg de bosui toe, maak op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat even afkoelen

Maak nu de dumplings. Gebruik een grote snijplank om op te werken en vul een klein bakje met water. Neem één velletje en leg in het midden ervan een eetlepel van de vulling. Maak één vinger nat en bevochtig daarmee de rand van het velletje. Vouw nu de dumpling dubbel, zodat je een halvemaan vorm over houdt. Knijp de randjes samen en druk ze stevig aan met een vork aan beide kanten. Zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in de dumpling achter blijft.

Voor het koken van de dumplings heb je twee opties: stomen in een bamboemandje of bakken in de pan (die laatste is veruit de lekkerste!).

Wil je de dumplings stomen? Leg de dumplings in het stoommandje en stoom ze voor 25 minuten.

Als je ze wil bakken, verhit dan anderhalve el olie in een pan op middelhoog vuur (waar je de deksel van hebt!). Voeg als de olie heet is een lading dumplings toe, en laat ze 2 minuten bakken totdat de onderkant goudbruin is. Doe dan 5 el water bij de dumplings in de pan, doe deksel erop en laat ze 6-7 minuten stomen, tot ze zacht zijn en het water bijna helemaal verdampt is. Serveer ze warm.

Eet smakelijk!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten