+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Voor dit recept gebruik je gierst – toch wel een beetje een ‘vergeten graansoort’.

Er zit veel magnesium en fosfor in gierst en is hoog in antioxidanten. Een lichtzoete smaak, maar uiteraard kun je het ook vervangen door bijvoorbeeld havermout te gebruiken. Pas dan wel de kooktijd en hoeveelheid water aan.

Ingrediënten:
– 100 gram gierst
– 250 ml water
– 100 ml amandelmelk
– 1 flinke eetlepel cacaopoeder
– 1/2 theelepel vanille
– 3 eetlepels agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel
– toppings: vers fruit, chocolade, sojayoghurt

Bereiding
1. Was de gierst en doe in een pannetje. Voeg het water toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
2. Roer de amandelmelk, cacaopoeder, vanille en agave toe en roer goed door. Voeg eventueel nog wat extra cacaopoeder toe voor meer chocoladesmaak.
3. Top met vers fruit, stukjes chocolade en sojayoghurt.
4. Maak een ontbijtje op bed met verse jus d’orange en koffie.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten