Cauliflower stew with bell pepper & falafel (563 kcal)

Ingredients:

– 1 red pepper
– 200 gram aardappelen, iets kruimig
– 200 grams of cauliflower florets
– 1 ½ tablespoon (olive) oil (15 ml)
– 1 eetlepel hummus (20 g)
– 5 falafel balletjes

Preparation:

Snijd de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.

Doe de aardappel en bloemkool samen in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 15-17 minuten gaar.

Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de paprika op laag vuur zacht in zo’n 6 minuten. Haal dit uit de pan en zet even apart in een schaaltje.

Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Bak de falafel hierin goudbruin in 3 minuten.

Giet de aardappels met bloemkool af. Stamp dit met een pureestamper tot een grove puree.

Roer de hummus samen met de paprika door de stamppot heen en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot op een bord en leg de falafel erbij.

– Kcal: 563
– Protein: 15g
– Carbohydrates: 66g
– Fat: 26g
– Dietary fiber: 13g

This recipe was made possible by FitChef  
 

Really change? Then combine healthy eating with smart exercise!

Healthy food is an important step towards a healthier life. But unfortunately healthy food alone is not enough to achieve your dream body. Therefore, combine healthy food with effective training that is tailored to your level. Curious how we can help you with this? Then schedule a free coaching meeting without obligation with me or one of the other master trainers.

 

Are you still in doubt? Then first take the no-obligation online membership test: 6 short questions (only 1 minute to complete) to discover whether Enforce suits you!