+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten:

– 1 ananas
– Beker slagroom, ongeklopt
– 1 vanillepeul of zakje vanillesuiker
– Optioneel: extra basterdsuiker
– Bosje verse munt

Bereiding:

Schil de ananas: snijd de boven- en onderkant er met een scherp mes af en zet hem rechtop neer. Snijd nu van boven naar beneden de schil eraf. Verwijder donkere pitjes met je mes. Houd de ananas rechtop en snij langs de harde (oneetbare) kern de ananas eraf. Je hebt nu 4 langwerpige stukken. Deze snijd je in plakken van 1 cm dik.

Schraap het vanillemerg uit de peul of scheur het zakje vanillesuiker open 😉 en voeg dit toe aan de slagroom in een ruime kom. Voeg naar smaak extra suiker toe. Klop de vanilleroom stijf en zet koud tot gebruik.

Pluk de blaadjes van de takjes munt en hak ze grof.

Gril de plakken ananas op de barbeque of in de hete grilpan, zonder olie, tot er donkere strepen te zien zijn.

Serveer de ananas met vanilleroom en bestrooi met munt.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten