Gele quinoa met tempeh & pittige snijbonen (627 kcal)

Ingrediënten:

– 70 gram quinoa
– ½ theelepel kurkuma (1 g)
– 200 gram snijbonen
– 1 ui
– 1 teen knoflook (5 g)
– ½ rode peper
– ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
– ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
– ½ theelepel sambal (3 g)
– 90 gram tempeh, ketjap

Bereiding:

Kook de quinoa samen met de kurkuma in een pan met water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.

Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 6-8 minuten beetgaar.

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen, snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn.

Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg dan de ketjap en sambal toe en bak dit een minuutje mee. Roer de afgegoten snijbonen hierdoorheen en bak nog een minuutje mee en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.

Serveer de quinoa met de tempeh en snijbonen op een bord.

– Kcal: 627
– Eiwit: 25g
– Koolhydraten: 65g
– Vet: 30g
– Voedingsvezel: 20g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!