+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten:
– 80 ml Ketjap Manis
– 1 theelepel palmsuiker
– Een snufje Laos, Sereh en gemberwortel
– 1 theelepel vijfkruidenpoeder
– 120 gram tempeh (in blokjes)
– 1 theelepel sambal Manis
– 1 theelepel Tamarindepasta
– 1 paprika
– 1 theelepel knoflookpasta

Bereiding: marinade
Doe de Ketjap Manis in een kom die groot genoeg is om later ook de tempeh aan toe te kunnen voegen.
Voeg de palmsuiker en de vijfkruidenpoeder toe aan de Ketjap Manis en roer het stevig door. De Ketjap begint een beetje te schuimen en dat betekent dat de suiker erin wordt opgenomen.
Voeg vervolgens de sambal, knoflookpasta, Tamarindepasta en een snufje Laos, Sereh en gemberwortel toe aan de marinade en roer het nogmaals stevig door totdat alle kruiden in de marinade goed zijn gemixt.
Snijd de tempeh in blokjes en voeg ze toe aan de marinade en laat alle blokjes goed weken in de marinade. Laat het geheel ongeveer een half uur trekken en roer de tempeh elke tien minuten goed om.

Bereiding: tempeh
Doe een eetlepel kokosolie in een pan en laat deze goed smelten. Bak de paprika kort totdat het gaat glanzen. Voeg de gemarineerde tempeh en de resterende marinade toe aan de paprika en laat het geheel zo’n 15 minuten koken op een laag vuur met de deksel op de pan.

Serveer naast de gemarineerde tempeh ook wat gekookte rijst (bijvoorbeeld pandan, basmati of zilvervliesrijst). Voor dit gerecht het liefst met pandan rijst, omdat dan alle smaken echt goed tot hun recht komen, maar elk andere rijstsoort is ook prima!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten