Ingrediënten: 4 personen
– 175 gr rode pitloze druiven
– 2 el extra vierge olijfolie
– snufje zeezout
– 2 takjes verse tijm
– 1 el honing
– 4 flinke eetlepels ricotta
Voor de toast:
– 4 sneetjes brood
– 1 el extra vierge olijfolie
– snuf versgemalen zwarte peper
– snufje zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de druiven af onder de kraan (in een vergiet) en laat uitlekken. Doe de druiven in een ovenschaal en voeg olijfolie, zeezout en de blaadjes van de takjes tijm toe. Hussel door elkaar. Rooster de druiven 25 minuten in de oven.
Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie. Breng op smaak met een snuf peper en zout en rooster ze de laatste 8 minuten mee in de oven.
Besmeer de toast met een lekkere laag ricotta en verdeel de geroosterde druiven erover. Sluit af met een drizzle honing en eventueel een klein takje tijm ter garnering.