+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Een gemakkelijke en gezonde kip kerrie salade met rijst.

Ingrediënten(voor 2 personen)
– 150 gram kippendijfilet, in blokjes
– 120 gram zilvervliesrijst
– 3 theelepels kerriepoeder
– 1 rode peper, in reepjes
– 1 teen knoflook, uitgeperst
– 1/2 courgette, in blokjes of julienne gesneden
– 150 gram broccoli
– 200 milliliter kokosmelk
– 2 eetlepels rozijnen

Bereiding
Kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de broccoli mee in hetzelfde water. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.

Bak in de tussentijd de knoflook een minuutje aan in een scheutje olijf- of kokosolie. Voeg de fijngesneden rode peper toe en bak nog een minuut.

Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die in 6-8 minuten gaar. Bestrooi de kip tijdens het bakken met het kerriepoeder en eventueel met peper en zout.

Voeg de courgette toe aan het kipmengsel, evenals de kokosmelk en de rozijnen. Laat nog een minuut of 7 pruttelen. Proef je kip kerrie en breng eventueel verder op smaak met zout en peper, of verdun het juist met wat extra kokosmelk.

Serveer de rijst met de kip kerrie.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten