+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten: (voor de bodem)

– 40 gram dadels
– 150 gram havermout
– 2 el gesmolten kokosolie

Voor de vulling:

– 750 gram magere kwark of maak gebruik van een andere kwark
– 6 gelatine blaadjes
– 2 tl vanille poeder, ongezoet (2 vanillestokjes zijn ook goed)

Voor de topping:

– Verse munt
– fruit naar keuze (besjes, aardbeien, ananas,
– 2 gelatine blaadjes

* optioneel voor de topping: chocolade, kokos snippers of iets anders noem maar op.

Bereiding:

1) Vet de springvorm in met kokosolie.
2) Doe de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor of blender en mix ze tot een geheel.
3) Doe het mengsel in een springvorm, druk het goed aan en zet het 10 minuten in de koelkast.
4) Doe de magere kwark met wat blauwe bessen in een kom en meng het geheel goed.
5) Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
6) Verwarm een beetje van het kwarkmengsel in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en voeg dan de rest van de kwark toe.
7) Voeg de vanille toe aan de vulling. Giet de vulling over de taartbodem.
8) Blend een beetje water met het fruit en verwarm dit in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en doe dit over de taart heen.
9) Sluit af met wat vers fruit en munt. Laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarde: (1/8 deel)
– Calorieën: 86 kcal
– Vet: 2.6 gram
– Eiwit: 8.5 gram
– Koolhydraten: 7.6 gram

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten