+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Deze snack zit vol met eiwitten: de bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om zichzelf iedere dag opnieuw weer op te bouwen. Ze zitten volop in de pitten en zaden en omdat we dit niet verwarmen blijven alle bouwstoffen intact. Gebruik hierbij vooral ook hennepzaad; een hele goede bron van eiwitten.

Ook met dit recept kun je blijven variëren want je kunt iedere keer andere pitten, zaden, noten en vruchten gebruiken. Gebruik wat je in huis hebt of waar je zin in hebt.
Gebruik hierbij vooral ook de kaneel om je bloedsuikerspiegel wat te reguleren want die zal de neiging hebben om te stijgen met de suikers van de dadels en abrikozen.

Benodigdheden
– een eetlepel gehakte noten (amandelen, hazelnoten ed)
– een eetlepel gehakte bruine abrikozen
– 8 eetlepels gemengde pitten zaden (hennepzaad, sesamzaad, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
– 6 zachte mendool dadels
– 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
– 1 theelepel kaneel
– 4 eetlepels kokosolie

Bereiding:
Doe de gehakte noten en abrikozen in een bakje en voeg hier een halve eetlepel van de gemengde pitten/zaden mix aan toe. Zet dit even apart, dit wordt je garnering.

Verwijder de pitten van de mendool dadels en snijdt deze dadels in kleine stukjes. Doe ze in een foodprocessor samen met de gemengde pitten/zaden, de cacaopoeder en kaneel. Snijdt dit in kleinere stukjes. Smelt vervolgens de kokosolie in een pannetje en giet dit in de foodprocessor. Zet deze weer aan en laat alles goed mengen. Het wordt nu een plakkerig geheel.

Bekleed een ovenschaaltje van ca 12 bij 18 cm met bakpapier en stort hier het geheel in. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Strooi nu de garnering die je apart hebt gezet hierover en druk dit een beetje in het “deeg” met de lepel. Laat het geheel een uur opstijven in de koelkast. Haal het dan uit de bakvorm en snijdt hier blokjes of reepjes van. Dit laatste lukt het beste als het even uit de koelkast staat want het wordt nogal hard in de koelkast.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten