+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Een typisch Spaans gerecht van gebakken rijst. Deze paella is verrassend smaakvol en erg kleurrijk. De groenten kun je variëren, naar wat in seizoen is of in de aanbieding.

Ingrediënten:

– 1 liter water
– 2 visbouillontabletten
– 2 zakjes saffraan (zakje a 0.05 g)
– 300 g kipfilet
– 1 rode paprika
– 2 tenen knoflook
– 3 tomaten
– 2 el traditionele olijfolie
– 300 g snijbonen (evt diepvries)
– 300 g risottorijst (zak a 500 g)
– 250 g zeevruchten (evt diepvries)
– 1 citroen

Bereiding:

Breng het water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op.

Doe de saffraan in een kommetje en schenk er 100 ml hete bouillon over.

Snijd de kip en paprika in reepjes.

Snijd de knoflook fijn.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten.

Verhit de olie in een hapjespan.

Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin.

Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 3 min.

Snijd de tomaat in blokjes en schep die met de bevroren snijbonen en de rijst door de kip.

Bak nog 1-2 min. tot de rijstkorrels glanzen.

Voeg peper naar smaak toe.

Schenk de saffraanbouillon erbij en schep om.

Voeg 650 ml visbouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en kook de paella op laag vuur in ca. 30 min. gaar.

Voeg eventueel extra bouillon of water toe als de rijst niet onder staat.

Roer af en toe.

Voeg de laatste 5 min. de zeevruchten toe.

Snijd de citroen in partjes.

Serveer de paella met de citroen. Lekker met wat fijngesneden peterselie.

Buen provecho!!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten