+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ingrediënten voor 4 personen
– 4 nestjes fijne eiernoodles
– 2 kroppen ijsbergsla
– 1 eetlepel sesamolie
– 4 eetlepels hoisin saus
– 4 limoenen
– 1 teen knoflook
– 1 bosje radijsjes
– 1/2 bosje koriander
– 1 bakje tuinkers
– 2 kipfilets
– 1 volle theelepel 5 spice poeder
– 1 verse rode peper
– 3 lente uitjes
– 2 eetlepels sesamzaad
– 1 eetlepel honing
– Peper
– Zout
– Olijfolie

Bereiding
Doe de noedels in een steelpan. Giet er voldoende kokend water op vanuit de waterkoker om de noedels onder te zetten en leg de deksel op de pan. En kook voor 4 min. Giet af en husselen ze met de sesamolie door elkaar.

Snijd de kroppen ijsbergsla door de steel doormidden en trek de blaadjes voorzichtig los en leg ze als schuifjes op een grote schone dienblad. Verdeel de noedels over de slaschuitjes.

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 1 cm. Hussel ze samen met wat zout, peper en de 5 spice poeder door elkaar en bak ze in de koekenpan met 1 eetlepel olijfolie gaar. Regelmatig omscheppen.

Snijd ondertussen de lente uitjes en de rode peper in ringen. Giet als de kipfilet gaar en krokant is het overtollige vet af en doe de lente uitjes en de rode peper samen met de sesam zaadjes erbij in. En bak mee.

Doe de hoisin saus in een kom en verdun het met het sap van 3 limoenen. Knijp met een knoflook pers het teentje knoflook er boven uit door.

Besprenkel de honing over de kip in de pan en schud de pan even door. Verdeel de kip over de schuitjes.

Snijd de radijsjes in plakjes. Pluk de koriander en knip de tuinkers los. Verdeel het over de slaschuitjes. Verdeel de hoisin dressing over elk slaschuitje. De laatste limoen snijd je in stukjes en serveer je er gewoon naast.

Smullen maar!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten