+316 10 62 42 42 [email protected]

Mijn naam is Ivar Franken
Ik ben notaris/ondernemer bij DGF Notarissen in Kaatsheuvel. Samen met mijn compagnon hebben wij een mooi kantoor opgebouwd de afgelopen jaren, maar dat is niet van een leien dakje gegaan. Eén maand na mijn benoeming als notaris in 2008 (en overname van het kantoor) brak de onlangs voorbije financiële en economische crisis uit waarna ook nog eens de huizenmarkt ineen stortte. Gedurende vele jaren was het keihard eraan trekken om het hoofd boven water te houden. Dat betekent veel aanpassen in bestaande werkwijzen, reorganiseren én het aandeel overnemen van een met pensioen gaande compagnon (‘bijlenen in een slechte tijd’). Dit alles kostte me behoorlijk mijn privéleven en de balans tussen werk en privé was dan ook vaak ver te zoeken. Uiteindelijk gingen het harde werken en de nodige spanningen ten koste van mijn gezondheid, waaronder het ontwikkelen van chronische darmklachten. Toen het economisch weer wat beter ging greep ik de situatie aan om eindelijk – na jaren – mijn startersappartement te verruilen voor een mooie stadswoning. De verbouwing en verhuizing in combinatie met mijn eigen zaak zorgde een geruime tijd lang voor zeven dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hard werken. Dit alles kostte zoveel energie; dat kreeg ik niet ‘bijgegeten’. Aan het eind van de rit woog ik nog 64 kg (ik ben 1.85 m) en zat ik 16 kg onder mijn oude gewicht. Dé eyeopener daarbij was dat er nogal wat mensen aan mij vroegen of ik een ernstige ziekte onder de leden had…

Het roer moest om en ik wilde beter leren presteren als ondernemer door ervoor te zorgen dat de basis goed is: je lekker voelen in een gezond en fit lijf. Veel ondernemers zeggen: ik heb geen tijd om te werken aan mijn gezondheid want mijn tijd gaat zitten in de zaak, maar de paradox is dat het omgekeerde het geval is. Wie gezond en fit en met een goede mindset weet te ondernemen, is veel effectiever en belastbaarder. Het verdient zichzelf terug terwijl je je ook nog eens lekkerder voelt.

Precies in de tijd dat ik het roer om wilde gooien, maar nog niet precies wist waar ik heen wilde, liep ik Jochen van Enforce tegen het lijf bij een netwerkbijeenkomst. Hij heeft me geleerd prioriteiten te stellen en keuzes te maken en te doen wat nodig is om te worden wie ik wil zijn. Ik ben gaan trainen om fit en sterk te worden, had 3 maanden de tijd genomen om in ieder geval voldoende te gaan aankomen en trainingsroutine op te bouwen. Ik had in het verleden al wel wat aan krachttraining gedaan maar dat strandde steeds zodra de drukte toenam. Bovendien kon ik wel wat coaching gebruiken als het ging om techniek en mobiliteit. Ten slotte is Jochen ook de gepaste stok achter de deur als het gaat om het blijven maken van de juiste keuzes. Na 3 maanden was ik 7 kg aangekomen en had ik ook de nodige progressie geboekt op het gebied van mijn mobiliteit.

Inmiddels ruim een jaar verder zit ik bijna weer op mijn oude gewicht, maar dan fitter en met een beter figuur (meer spieren minder vet). Het trainen heeft bovendien ook een positief effect op mijn darmklachten. Samen met Jochen heb ik vanuit de training de keuze gemaakt om de focus te leggen op powerlifting. Eind 2018 wil ik daarbij wedstrijd ready zijn.

Naast mijn huidige fitheid en een verbetering van mijn fysiek heeft Enforce ervoor gezorgd dat ik binnen mijn werkzaamheden veel belastbaarder ben geworden en mij niet aan het einde van de week ‘uitgeknepen’ voel en dat terwijl mijn werkweek er tóch als volgt uitziet: eten, slapen, werken en trainen. Dat komt vooral door de goede balans tussen de spanning van het werk en de ontspanning van de training, tussen geestelijk en lichamelijk bezig zijn. Kortom, fit het weekend in om optimaal te genieten van familie, sociale contacten en vrije tijd.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten