+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ingrediënten: Voor 4 personen:

Voor de aubergines:
– 2 aubergines
– Olijfolie
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout

Voor de kip:
– 4 kipfilets
– Peper en zout
– Kante-en-klare kipkruiden

Voor de mangosalsa:
– 2 rijpe mango’s
– 4 trostomaten
– 1 citroen
– 2 eetlepels witte balsamico azijn
– 3 eetlepels walnotenolie of olijfolie
– 2 eetlepels vloeibare honing
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 1 komkommer
– Flink wat peper
– 2 lente-uitjes
– 1 eetlepel verse platte peterselie
– 1 eetlepel verse basilicum
– 1 eetlepel verse munt

Bereiding:

De hete Spaanse peper wordt in dit recept vervangen door flink wat zwarte peper. Dol op pittig? Kies dan wél voor Spaanse peper in plaats van gewone.

Maak eerst de aubergines klaar. Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 2 centimeter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aubergines met een kwastje aan beide zijden rijkelijk met olijfolie en wrijf in met teentje knoflook. Bestrooi met peper en zout. Rooster de aubergines in de oven op 220 graden, ongeveer 30 minuten of tot ze gaar en goudgeel zijn. Laat afkoelen.

Maak daarna de mangosalsa. Schil de mango’s en de komkommer en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes. Hak de munt, peterselie en basilicum heel fijn. Maak de dressing door de walnotenolie, azijn, flink wat peper, het sap van de citroen, honing en de kruiden goed te mengen. Meng de dressing met het mango-mengsel en schep door. Dek de schaal af en laat 1 uur koud worden in de koelkast.

Maak nu de kip klaar. Wrijf kipfilets in met wat kipkruiden, breng op smaak met peper en zout en bak ze in een koekenpan. Eerst beide kanten een paar minuten op hoog vuur, vervolgens nog 5 minuten op laag vuur.

Leg de kipfilet op een bord en serveer met de gegrilde aubergine en een flinke schep mangosalsa.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten