+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ingrediënten:

– Grilpan
– Satéstokjes
– 2 of 3 kipfilets
– 4 eetlepels Ketjap manis
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel olie
– 1 eetlepel sambal
– Rijst
– 1 grote paksoi
– 1 bakje taugé
– 2 bakjes bimi
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
– 4 eetlepels gembersiroop
– 1 eetlepel sesamolie
– Peper en zout
– 2 bosuitjes, in ringetjes
– Handvol cashewnoten, geroosterd

Bereiding:

Snijd de kipfilets in kleine stukjes van 2 cm ongeveer. Meng ze in een kom met de ketjap, honing en olie. Laat minimaal 5 minuten, liefst langer, marineren.

Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes.

Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Meng in een bakje de gembersiroop met de sesamolie, sesamzaad en zout en peper naar smaak.

Was de paksoi en snijd de stengels in stukjes van 2-3 cm, de bladeren snijd je ook in stukken en houd je apart.

De grotere bimistronkjes snijd je in de lengte doormidden.

Verhit in een grote wok 1 eetl. olie en fruit de ui kort, voeg knoflook toe en bak even mee. Doe er de bimi bij en laat goed heet worden in 2 minuutjes. Voeg dan de paksoi (nog niet het donkergroene blad) toe en roerbak nog 4 minuten, de laatste minuut doe je het groene blad van de paksoi, de taugé en het sesam-gembermengsel erbij. 1 Minuut doorkoken is nu voldoende.

Strooi bij het serveren de cashewnoten en bosui overheen.

Gril tijdens het bereiden van de groenten de sateetjes lekker bruin in de grilpan. Eventueel in 2 porties, houd ze warm onder aluminiumfolie.

Serveer er de rijst bij.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten