Ingrediënten: 2 personen
– 1 avocado
– 150 gr linzen uit blik
– 150 gr sla
– halve komkommer
– 2 tomaten
– croutons (zelfgemaakte croutons of kant-en-klaar)
– 2 vegetarische schnitzels
(vleesliefhebbers kunnen eventueel voor een krokante kipschnitzel kiezen ipv een vegetarische schnitzel)
Voor de dressing:
– 4 el olijfolie
– scheutje citroensap
– 2 tl water
– 1 tl basilicum
– 1 tl Italiaanse kruiden
– snufje zout en peper
Bereiding:
Snijd de komkommer, avocado, tomaten in stukken. Meng in een bakje de olijfolie, scheutje citroensap, 2 tl water, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 tl basilicum en een snufje zout en peper. Meng in een grote kom de sla, komkommer, avocado, tomaten en dressing door elkaar. Giet een scheutje olie in een pan en bak de vegetarische schnitzels. Warm eventueel de linzen even op, maar dit hoeft niet. Snijd de vega schnitzels in stukjes en meng dit met de linzen en croutons door de salade.