+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid met paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Lekkere maaltijd voor bijvoorbeeld in het weekend als je niet teveel werk wilt maken van het eten, maar toch een smakelijke maaltijd op tafel wilt zetten.

Gebruik de steeltjes van de koriander in de saus en hak de blaadjes fijn om die over het gerecht te strooien als je het op tafel zet. Houd je niet van koriander, gebruik dan peterselie.

Ingredienten:
– 2 rode puntpaprika, in dunne repen
– 1 ui, gesnipperd
– 3 eieren
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 tl ras-el-hanout
– 1/2 tl kaneelpoeder
– peper en zout
– olijfolie
– 5 takken verse koriander

Bereiding:
Bak in een grote koekenpan de paprika en ui en bak dat ongeveer 5-7 minuten op middelhoog vuur.

Voeg nu het blikje tomatenblokjes toe, met de kruiden. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen.

Maak een paar gaten in de saus en breek hierin de eieren. Zet nu een deksel op de pan en laat op middelhoog vuur stoven tot de eieren gaar zijn (ongeveer 3-4 minuten).

Haal de pan van het vuur en strooi er de gehakte korianderblaadjes over.

Serveer de pan op tafel met een lekker (Turks) brood erbij.

Afiyet olsun!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten